Chec de post cu cacao

Reteta de chec de post cu cacao. Chec de post cu cacao reteta cu apa minerala. Chec de post cu cacao reteta pas cu pas. Reteta de chec de post. Retete de chec cu cacao.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Chec de post cu cacao

Ingrediente

  • 3 cani de faina
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani apa minerala sau 1 cana de apa minerala si una de lapte de soia
  • 1 canauta de ulei (170 ml)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3-4 linguri de cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingurita coaja portocale
  • 1 mana stafide
  • 1 mana nuci
  • ciocolata neagra 70% (eu am pus 9 patratele)

Mod de preparare

Reteta de chec de post cu cacao o prapar foarte des, nu numai in perioada postului. Se face usor, cu ingrediente simple si la indemana tuturor, iar rezultatul este grozav. Obtinem un chec atat de pufos, aromat si gustos, incat nici nu-ti dai seama ca e de post.

Nuca se da putin la cuptor, se curata de coaja iar 1/2 din ea se macina si restul se toaca marunt. Amestecam faina impreuna cu praful de copt si cacaoa cernuta. Stafidele se hidrateaza in esenta de rom, dupa care se scurg si se tavalesc prin faina.

Uleiul se mixeaza cu zaharul, esentela de la stafide si zaharul vanilat. Adaugam putina zeama de lamaie si cele doua cani de apa minerala, aceasta din urma o sa ajute sa iasa un chec pufos.

Punem treptat cate doua linguri din amestecul de ingrediente uscate la cele lichide si mixam la viteza mica. Punem si jumatate din nuca macinata si tocata pana se incorporeaza.

Tapetam o forma de chec, punem o parte din aluat, stafide, nuca si pastram putin aluat. Topim ciocolata un minut la microunde si o punem in mijlocul checului acoperind cu restul de aluat oprit.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute, dupa care facem testul cu scobitoarea. Chiar daca pe margine este facut verificati si in mijloc ca sa nu ramana crud datorita ciocolatei.â

Putem adauga rahat sau alte mirodenii cum ar fi cardamon, scortisoara sau anason care merg foarte bine cu ciocolata. Deasemenea putem incorpora ciocolata topita in aluat sau sa punem ciocolata tocata marunt. In loc apa se poate folosi suc de fructe, zeama din compot sau lapte de soia.

Reteta de chec cu cacao de post se poate face si simpla, fara ciocolata, nuci si stafide. Asa iese si mai pufos. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise