Chec de Stafide cu Struguri (Bolo de Passas com Uvas)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec de Stafide cu Struguri (Bolo de Passas com Uvas)

Ingrediente

  • 190 gr. unt
  • 200 gr. zahãr
  • 4 ouã
  • 200 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • 100 gr. stafide
  • optional 2 linguri vin de Porto sau vin rosu dulce...
  • Decor:
  • 16 boabe de struguri sau gem sau compot de struguri
  • zahãr pudrã

Mod de preparare

Pe 11 noiembrie,portughezi sãrbãtoresc ziua de São Martinho.

Se mãnâncã castane si se bea vin tânãr (un fel de must).

Legenda spune cã odatã, un cavaler roman a intâlnit în drumul sãu un sãrac aproape mort de foame si dezgolit.

Era o zi rece si ploua...cavalerul pe nume Martinho avea suflet bun, asa cã si-a tãiat jumãtate de pelerinã si a dat-o sãracului.Ploaia a trecut si a apãrut soarele.

A intrat in istorie si toatã lumea sãrbãtoreste cu colegi de muncã sau scoalã si familia.

Ca sã intru în spirit de sãrbãtoare am fãcut un chec de struguri, cine vrea poate pune 2 linguri de vin dulce în aluat.

1)Mixeazã bine untul cu zahãrul, gãlbenusele pe rând si albusele bãtute spumã.

Adaugã fãina, praful de copt si stafidele date prin fãinã.

2)Unge o formã de chec cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã compozitia si dã la copt cca. 40 min. la 180ºC.

3)Lasã sã se rãceascã si scoate din formã .

Pune in forma de servit si decoreazã cu zahãrul pudrã si struguri tãiati pe jumate sau gem...

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise