Ingrediente
190 gr. unt, 200 gr. zahãr, 4 ouã, 200 gr. fãinã, 1 linguritã praf de copt, 100 gr. stafide, optional 2 linguri vin de Porto sau vin rosu dulce..., Decor:, 16 boabe de struguri sau gem sau compot de struguri, zahãr pudrã
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
4 voturi
Mod de preparare
Se mãnâncã castane si se bea vin tânãr (un fel de must).
Legenda spune cã odatã, un cavaler roman a intâlnit în drumul sãu un sãrac aproape mort de foame si dezgolit.
Era o zi rece si ploua...cavalerul pe nume Martinho avea suflet bun, asa cã si-a tãiat jumãtate de pelerinã si a dat-o sãracului.Ploaia a trecut si a apãrut soarele.
A intrat in istorie si toatã lumea sãrbãtoreste cu colegi de muncã sau scoalã si familia.
Ca sã intru în spirit de sãrbãtoare am fãcut un chec de struguri, cine vrea poate pune 2 linguri de vin dulce în aluat.
1)Mixeazã bine untul cu zahãrul, gãlbenusele pe rând si albusele bãtute spumã.
Adaugã fãina, praful de copt si stafidele date prin fãinã.
2)Unge o formã de chec cu unt si tapeteazã cu fãinã, toarnã compozitia si dã la copt cca. 40 min. la 180ºC.
3)Lasã sã se rãceascã si scoate din formã .
Pune in forma de servit si decoreazã cu zahãrul pudrã si struguri tãiati pe jumate sau gem...
Poftã bunã!
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010
yami yami ce bun e!:)