autor:

cristina

» » Prajituri

Chec delicios

Autor: cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
10 oua, 2 cani zahar, 3 cani faina, 1praf de copt, 7 linguri ulei, 10 linguri apa, 200 grame miez de nuca, 2 linguri cacao

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

29 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert zaharul cu cele 10 linguri de apa, intre timp se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se toarna siropul fierbinte peste albusuri batand in continuare, galbenusurile unul cate unul, faina in ploaie amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia, uleiul, praful de copt si miezul de nuca intreg.



Se ung tavile cu margarina si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia mai mult de jumatate in tavi. Restul il amestecati cu cacao si turnati deasupra compozitiei din tavi, amestecand cu o furculita in cerc pentru aspect frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec delicios" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec pufos si delicios

Chec pufos si delicios

Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul

47 voturi    8 comentarii
45 min
Prajituri
Chec delicios

Chec delicios

Galbenusurile se separa de albusuri. In galbenusuri se pune uleiul si se bate foarte bine, se adauga

10 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 26 iulie 2013

    3 cani de faina? ori postati cum trebuie o reteta, ori presupun ca nenorocita de cana are 50 grame? o AIUREALA..

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    O bunatate...

    • Fara foto

      Nadia , 04 octombrie 2009

      Ce frumusete de chec ai facut!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

      Interesant!Am sa incerc si eu aceasta reteta cu siropul fierbinte turnat peste albusuri.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009

      Bravo!

    • Dayonara

      Dayonara (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super, si nici nu e greu de facut

    • Fara foto

      ADI , 06 iunie 2009

      Bun tare ,l-am incercat si a iesit f bun!o idee ,daca vrei poate iesi si in 3 culori daca inainte de a pune galbenusurile iei putin albus pe care il amesteci cu faina cat consideri si apoi il amesteci la final dupa ce se pune cel cu cacao

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Chiar te pricepi! Bravo! Si comentariul de cea cu ness, este in regula. Arata foarte bine checul tau, bun, bun, bun.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

29 voturi

Ingrediente

  • 10 oua
  • 2 cani zahar
  • 3 cani faina
  • 1praf de copt
  • 7 linguri ulei
  • 10 linguri apa
  • 200 grame miez de nuca
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de cristina
Pui fraged la cuptor

Pui fraged la cuptor

Amestecati zema de lamaie uleiul scortisoara boiaua cateii de usturoi pisati, cu pasta de tomate.Sarati

11 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi
Prajitura cu nes

Prajitura cu nes

Blatul: se bat albusurile cu zaharul spuma tare,se adauga galbenusurile ,faina mestecand cu o lingura

23 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Se fac mici buzunare in pulpa in care se introduc mici rondele de usturoi. Se pune in tava, se adauga

14 voturi    4 comentarii
1h
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Pandispan cu visine