Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Ingrediente

  • 100 g de ciocolata amara taiata bucatele mici sau picaturi de ciocolata - aceeasi cantitate
  • 2 pahare de faina ptr prajituri
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar de ulei
  • 3/4 pahar de suc de portocale
  • coaja de portocala rasa
  • 7 albusuri
  • 1/4 lingurita de sare

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 de grade.

Albusele le batem cu jumatate din zahar si sarea intr-o spuma moale.

In alt bol amestecam faina cu ciocolata, zaharul si uleiul si deasemeni sucul de portocale si amestecam sa fie o compozitie omogena dupa care adaugam albusul in cateva faze ca sa nu se sparga si compozitia sa fie usoara.

Se unge o tava de kughelof sau o tava de chec adanca cu putin ulei si se poate tapeta cu putina faina si se toarna compozitia in tava si se coace 50-60 de minute pana checul este copt si scobitoarea iese cu faramituri usoare

si checul este frumos rumenit.

Este un chec gustos si o rezolvare pentru albusuri care raman de la alta coptura su nu stim ce sa facem cu ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise