Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec din albusuri cu ciocolata si portocale

Ingrediente

  • 100 g de ciocolata amara taiata bucatele mici sau picaturi de ciocolata - aceeasi cantitate
  • 2 pahare de faina ptr prajituri
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 pahar de zahar
  • 1/2 pahar de ulei
  • 3/4 pahar de suc de portocale
  • coaja de portocala rasa
  • 7 albusuri
  • 1/4 lingurita de sare

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 160 de grade.

Albusele le batem cu jumatate din zahar si sarea intr-o spuma moale.

In alt bol amestecam faina cu ciocolata, zaharul si uleiul si deasemeni sucul de portocale si amestecam sa fie o compozitie omogena dupa care adaugam albusul in cateva faze ca sa nu se sparga si compozitia sa fie usoara.

Se unge o tava de kughelof sau o tava de chec adanca cu putin ulei si se poate tapeta cu putina faina si se toarna compozitia in tava si se coace 50-60 de minute pana checul este copt si scobitoarea iese cu faramituri usoare

si checul este frumos rumenit.

Este un chec gustos si o rezolvare pentru albusuri care raman de la alta coptura su nu stim ce sa facem cu ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor