autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Chec din albusuri

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
-12 albusuri, -360 g zahar, -250 g faina, -240 ml ulei, -coaja rasa de la o portocala mare, -esenta de vanilie, -rahat taiat in bucati de cca 2/2 cm(cam 120 g), -ciocolata taiata in bucati de cca 1/1 cm(cam 55-60 g)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma;se pune zaharul si se bate in continuare(sa se topeasca zaharul).Se pun aromele si uleiul(incet,ca la maioneza);se pune apoi faina,cernuta,mestecindu-se cu o lingura de lemn,incet,de sus in jos.Cind compozitia e omogena,se pune rahatul si ciocolata;se mesteca usor,tot cu lingura de lemn.Am uitat sa scriu ca inainte de a se pune,rahatul se tavaleste prin faina(ca sa nu se lase jos,adica la baza checului).
Se pune,apoi intr-o tava(sau 2) de chec;tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se pune in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.
Se taie si se serveste dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Chec din albusuri cu pudra de roscove si fructe de padure

Albușurile, (atenție!!! să fie la temperatura camerei) se bat energic cu un praf de sare și o

0 voturi    0 comentarii
40 min
Retete de Craciun
Chec (guguluf) din albusuri si fructe uscate

Chec (guguluf) din albusuri si fructe uscate

Mod de preparare: Mixam albusurile pana devin spuma tare. Adaugam zaharul amestecat cu zaharul

5 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Este delicios...Imi place tare mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Sunt sigura ca este f. bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    O bunatate,draga Camelia,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Foarte bun şi arătos checkul tău, Camelia!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • -12 albusuri
  • -360 g zahar
  • -250 g faina
  • -240 ml ulei
  • -coaja rasa de la o portocala mare
  • -esenta de vanilie
  • -rahat taiat in bucati de cca 2/2 cm(cam 120 g)
  • -ciocolata taiata in bucati de cca 1/1 cm(cam 55-60 g)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este delicios...Imi place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec cu lamaie