Chec din albusuri

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chec din albusuri

Ingrediente

  • -12 albusuri
  • -360 g zahar
  • -250 g faina
  • -240 ml ulei
  • -coaja rasa de la o portocala mare
  • -esenta de vanilie
  • -rahat taiat in bucati de cca 2/2 cm(cam 120 g)
  • -ciocolata taiata in bucati de cca 1/1 cm(cam 55-60 g)

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma;se pune zaharul si se bate in continuare(sa se topeasca zaharul).Se pun aromele si uleiul(incet,ca la maioneza);se pune apoi faina,cernuta,mestecindu-se cu o lingura de lemn,incet,de sus in jos.Cind compozitia e omogena,se pune rahatul si ciocolata;se mesteca usor,tot cu lingura de lemn.Am uitat sa scriu ca inainte de a se pune,rahatul se tavaleste prin faina(ca sa nu se lase jos,adica la baza checului).

Se pune,apoi intr-o tava(sau 2) de chec;tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se pune in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.

Se taie si se serveste dupa ce se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise