autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Chec din albusuri

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 ianuarie 2010

Ingrediente
-12 albusuri, -360 g zahar, -250 g faina, -240 ml ulei, -coaja rasa de la o portocala mare, -esenta de vanilie, -rahat taiat in bucati de cca 2/2 cm(cam 120 g), -ciocolata taiata in bucati de cca 1/1 cm(cam 55-60 g)

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma;se pune zaharul si se bate in continuare(sa se topeasca zaharul).Se pun aromele si uleiul(incet,ca la maioneza);se pune apoi faina,cernuta,mestecindu-se cu o lingura de lemn,incet,de sus in jos.Cind compozitia e omogena,se pune rahatul si ciocolata;se mesteca usor,tot cu lingura de lemn.Am uitat sa scriu ca inainte de a se pune,rahatul se tavaleste prin faina(ca sa nu se lase jos,adica la baza checului).
Se pune,apoi intr-o tava(sau 2) de chec;tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se pune in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 45 minute.
Se taie si se serveste dupa ce se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec din albusuri cu nuci si cicolata

Chec din albusuri cu nuci si cicolata

Albusele se bat bine dupa care se adauga pe rand, zaharul, faina, uleiul, nucile, coaja rasa de portocala.

13 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Chec zebră din albușuri cu nuci

Chec zebră din albușuri cu nuci

-Se pregătesc 2 tăvi de copt speciale pentru chec, care se tapetează fie cu hârtie de copt, fie

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Este delicios...Imi place tare mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

    Sunt sigura ca este f. bun.

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    O bunatate,draga Camelia,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Foarte bun şi arătos checkul tău, Camelia!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • -12 albusuri
  • -360 g zahar
  • -250 g faina
  • -240 ml ulei
  • -coaja rasa de la o portocala mare
  • -esenta de vanilie
  • -rahat taiat in bucati de cca 2/2 cm(cam 120 g)
  • -ciocolata taiata in bucati de cca 1/1 cm(cam 55-60 g)

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Este delicios...Imi place tare mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din struguri albi cu whisky Dulceata din struguri albi cu whisky

Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu fructe