autor:

frunza janet

» » Prajituri

Chec din albusuri cu fructe si ciocolata

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2013

Ingrediente
-216 g albus de ou(aprox. 7 albusuri)eu le-am avut ramase de la alte preparate si le-am pastrat la congelator., -250 g zahar tos, -200 ml iaurt sau lapte batut, -200 g faina, -6 linguri de ulei, -un praf de copt, -mix de fructe de padure, -o esenta de rom, -coaja rasa de la o lamaie, -bucatele de ciocolata, -un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol,vom bate spuma tare albusurile cu zaharul si esenta de rom.Apoi vom adauga uleiul in fir subtire,mixand continuu,dupa care vom pune laptele batut.Mixam bine si vom adauga faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.Iarasi mixam bine si apoi vom adauga bucatelele de ciocolata si coaja de lamaie.Amestecam,dar de data asta vom folosi o paleta.Dupa ce am adaugat ciocolata,punem fructele de padure,oprind cateva pentru a pune pe deasupra.
Intr-o forma de guguluf,(am uns-o cu un piculet de ulei)pe fundul careea am pus citeva visine,am pus toata coca si pe deasupra,am presarat fructele ce le-am oprit.
Am pus la cuptorul de dinainte incins,cam 35 de min.la foc mediu.Cand vedem ca s-a rumenit,facem testul cu scobitoarea,daca iese curata,checul este gata.
Este un chec super bun!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din albusuri cu fructe si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
MINI TORTULET PENTRU MICUL DEJUN

MINI TORTULET PENTRU MICUL DEJUN

Se pregateste o cana de ceai din plante in care se adauga un pic de miere de albine si scortisoara

8 voturi    3 comentarii
15 min
Prajituri
Prajitura Taoko

Prajitura Taoko

Pentru 1 iunie, am pregatit o prajitura cu piscoturi, crema de vanilie, frisca si capsuni. Desi

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

    delicios si usor de pregatit...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • -216 g albus de ou(aprox. 7 albusuri)eu le-am avut ramase de la alte preparate si le-am pastrat la congelator.
  • -250 g zahar tos
  • -200 ml iaurt sau lapte batut
  • -200 g faina
  • -6 linguri de ulei
  • -un praf de copt
  • -mix de fructe de padure
  • -o esenta de rom
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -bucatele de ciocolata
  • -un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

delicios si usor de pregatit...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
"Chocoladetaart"-Tort de ciocolata