Taiem varza fideluta, o saram , fara sa o frecam si o lasam sa stea asa cam 1/2h.
Intre timp pregatim tava de chec, o ungem cu unt si o tapetam cu pesmet.
Punem o oala cu apa pe foc si cand apa fierbe, stoarcem varza de sucul lasat( de la sare) o punem in oala si lasam sa fiarba 15-20’, pana devine transparenta, dupa care o rasturnam intr-o strecuratoare si o lasam la scurs si racit, putin, cat sa nu ne arda.
Punem feliile de paine la inmuiat in putina apa, dupa care le stoarcem bine si le dam prin masina de tocat. Procedam asa si cu varza fiarta si stoarsa de surplusul de apa.
Punem tocatura intr-un bol, daugam ouale, mararul tocat marunt, branza, sare si piper si omogenizam totul bine.
Rasturnam in tava, jumatate de amestec, asezam bucati de mozzarella (eu le-am taiat in doua) si deasupra amestecul ramas (eu am pus si cateva bucatele de mozzarella ramase).
Radem cascaval, punem cateva bucatele de unt si dam la cuptor, la foc mediu, pentru 60’. Mai exact pana se formeaza o crusta maronie deasupra.
Am scos tava, am rasturnat-o pe un platou si am mai ras foarte putin cascaval deasupra, dupa care am lasat-o cam 20’ la racit.
Se taie in felii , se servesc atat calde cat si reci, ca atare sau stropite cu smantana. Un deliciu !
Pofta buna !
Reteta de cartofi wedges. Cartofi wedges la cuptor cu boia, usuroi, piper, sare si ulei de masline. Retete de cartofi wedges...
Cartofi wedgesPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii