Mixam untul cu zaharul si un praf de sare pana devin o crema pufoasa, apoi incorporam ouale, unul cate unul. Turnam 5-6 linguri de suc de portocale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt in prealabil si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Impartim aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti adaugam 4 linguri de suc si esenta de portocale, iar in cealalta ciocolata topita si cacao. Amestecam fiecare compozitie in parte pana se omogenizeaza. Rasturnam compozitia alba intr o tava patrata sau rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. La urma punem compozitia cu cacao.Putem sa amestecam cele doua compozitii. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
Cand e gata il lasam la cald si preparam ganasul. Topim ciocolata cu smantana. Cand da un clocot stingem focul si turnam ganasul peste checul taiat in felii sau in raze (depinde de forma in care am copt). Lasam sa se raceasca si servim cu felii de portocale. Pofta buna! Multumesc Divei in bucatarie pentru reteta. E un chec f pufos si f bun.Sper sa l apreciati.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii