Autor:
anca (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 13 februarie 2012
Ingrediente
Pentru chec:, 250 g faina, 125 g unt, 125 zahar, 3 oua, sucul de la 1 portocala mare (10-11 linguri suc), coaja de la 1/2 portocala, 1 lingurita esenta de portocale, 50 g ciocolata neagra, 1 lingura cacao 1 plic praf de copt, 1 praf de sare Pt ganas:100g ciocolata 3 linguri smantana
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
Mod de preparare
Mixam untul cu zaharul si un praf de sare pana devin o crema pufoasa, apoi incorporam ouale, unul cate unul. Turnam 5-6 linguri de suc de portocale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt in prealabil si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Impartim aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti adaugam 4 linguri de suc si esenta de portocale, iar in cealalta ciocolata topita si cacao. Amestecam fiecare compozitie in parte pana se omogenizeaza. Rasturnam compozitia alba intr o tava patrata sau rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. La urma punem compozitia cu cacao.Putem sa amestecam cele doua compozitii. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
Cand e gata il lasam la cald si preparam ganasul. Topim ciocolata cu smantana. Cand da un clocot stingem focul si turnam ganasul peste checul taiat in felii sau in raze (depinde de forma in care am copt). Lasam sa se raceasca si servim cu felii de portocale. Pofta buna! Multumesc Divei in bucatarie pentru reteta. E un chec f pufos si f bun.Sper sa l apreciati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Diva (chec marmorat revizitat al Divei in bucatarie)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pentru început, fiecare boabă de strugure se trece printr-o scobitoare. Apoi, se pune zahărul
0 voturi
1 comentariu
30 min
Nu am nicio indoiala ca foarte multe persoane isi aduc aminte de acele seri de duminica petrecute
23 voturi
11 comentarii
1h 15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate