autor:

anca

» » Dulciuri diverse

Chec Diva (chec marmorat revizitat al Divei in bucatarie)

Autor: anca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2012

Ingrediente
Pentru chec:, 250 g faina, 125 g unt, 125 zahar, 3 oua, sucul de la 1 portocala mare (10-11 linguri suc), coaja de la 1/2 portocala, 1 lingurita esenta de portocale, 50 g ciocolata neagra, 1 lingura cacao 1 plic praf de copt, 1 praf de sare Pt ganas:100g ciocolata 3 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul si un praf de sare pana devin o crema pufoasa, apoi incorporam ouale, unul cate unul. Turnam 5-6 linguri de suc de portocale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt in prealabil si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Impartim aluatul in doua parti egale. Intr-una din parti adaugam 4 linguri de suc si esenta de portocale, iar in cealalta ciocolata topita si cacao. Amestecam fiecare compozitie in parte pana se omogenizeaza. Rasturnam compozitia alba intr o tava patrata sau rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. La urma punem compozitia cu cacao.Putem sa amestecam cele doua compozitii. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

Cand e gata il lasam la cald si preparam ganasul. Topim ciocolata cu smantana. Cand da un clocot stingem focul si turnam ganasul peste checul taiat in felii sau in raze (depinde de forma in care am copt). Lasam sa se raceasca si servim cu felii de portocale. Pofta buna! Multumesc Divei in bucatarie pentru reteta. E un chec f pufos si f bun.Sper sa l apreciati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Diva (chec marmorat revizitat al Divei in bucatarie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Untul cu zahărul le-am mixat , am pus oul sarea și făina cernută cu praful de copt. Am frământat

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza dulce si stafide

Placinta cu branza dulce si stafide

Se bat spuma ouale cu zaharul.Se adauga esenta si coaja de portocala,urmate de branza pisata si iaurt.Se

12 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Delicios cu ciocolata!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

    Foarte bun si aromat yumi,yumi.

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 februarie 2012

    Anca ma bucur ca ti-a placut! Iti doresc o zi frumoasa!

Dificultate

Medie

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru chec:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 125 zahar
  • 3 oua
  • sucul de la 1 portocala mare (10-11 linguri suc)
  • coaja de la 1/2 portocala
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura cacao 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare Pt ganas:100g ciocolata 3 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Delicios cu ciocolata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Unt de nuci