autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec Economic

Autor: dumitrescu oana (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dumitrescu oana (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2006

Ingrediente
200 g faina, 200 g zahar tos, 7 linguri de ulei, 5 oua, 1 pliculet praf de copt, esente (la alegere: vanilie, migdale, rom), optional: stafide, nuci, rahat, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

50 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale, dupa care se amesteca albusul cu zaharul. Ulterior se adauga galbenusurile, uleiul, esenta aleasa si, la sfarsit, faina in care s-a incorporat si praful de copt (se mixeaza bine, sa nu ramana cocoloase). Mai bine de jumate din compozitie se toarna in forma (unsa cu ulei si tapetata cu faina), iar in compozitia ramasa se adauga (optional) stafide, nuci si cacao; dupa ce se incorporeaza bine, se toarna peste compozitia din forma (se vede mai frumos cand e gata daca turnati compozitia cu cacao de-a lungul mijlocului formei de chec). Se da la cuptorul incins in prealabil si se coace la foc potrivit. Se verifica dupa cca. 15\'-20\' cu un pai (se inteapa in mijloc pt. a vedea daca este gata - daca paiul iese fara aluat pe el, checul e gata). Dupa coacere, se scoate din forma si se tapeteaza cu zahar pudra, cat este inca caldut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Economic" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec economic

Chec economic

Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul

13 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec economic cu mere

Chec economic cu mere

Intr-un bol amestecam uleiul, oul, zaharul, otetul si apa calduta, apoi adaugam treptat faina amestecata

2 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

50 voturi

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 7 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • esente (la alegere: vanilie
  • migdale
  • rom)
  • optional: stafide
  • nuci
  • rahat
  • cacao

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu mascarpone si ciocolata