Se separa ouale, dupa care se amesteca albusul cu zaharul. Ulterior se adauga galbenusurile, uleiul, esenta aleasa si, la sfarsit, faina in care s-a incorporat si praful de copt (se mixeaza bine, sa nu ramana cocoloase). Mai bine de jumate din compozitie se toarna in forma (unsa cu ulei si tapetata cu faina), iar in compozitia ramasa se adauga (optional) stafide, nuci si cacao; dupa ce se incorporeaza bine, se toarna peste compozitia din forma (se vede mai frumos cand e gata daca turnati compozitia cu cacao de-a lungul mijlocului formei de chec). Se da la cuptorul incins in prealabil si se coace la foc potrivit. Se verifica dupa cca. 15\'-20\' cu un pai (se inteapa in mijloc pt. a vedea daca este gata - daca paiul iese fara aluat pe el, checul e gata). Dupa coacere, se scoate din forma si se tapeteaza cu zahar pudra, cat este inca caldut.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii