Chec Economic

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 200 g zahar tos
  • 7 linguri de ulei
  • 5 oua
  • 1 pliculet praf de copt
  • esente (la alegere: vanilie, migdale, rom)
  • optional: stafide, nuci, rahat, cacao

Mod de preparare

Se separa ouale, dupa care se amesteca albusul cu zaharul. Ulterior se adauga galbenusurile, uleiul, esenta aleasa si, la sfarsit, faina in care s-a incorporat si praful de copt (se mixeaza bine, sa nu ramana cocoloase). Mai bine de jumate din compozitie se toarna in forma (unsa cu ulei si tapetata cu faina), iar in compozitia ramasa se adauga (optional) stafide, nuci si cacao; dupa ce se incorporeaza bine, se toarna peste compozitia din forma (se vede mai frumos cand e gata daca turnati compozitia cu cacao de-a lungul mijlocului formei de chec). Se da la cuptorul incins in prealabil si se coace la foc potrivit. Se verifica dupa cca. 15\'-20\' cu un pai (se inteapa in mijloc pt. a vedea daca este gata - daca paiul iese fara aluat pe el, checul e gata). Dupa coacere, se scoate din forma si se tapeteaza cu zahar pudra, cat este inca caldut.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise