autor:

giorgiana

» » Prajituri

Chec economic al Laurei Sava

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Ingredientele pentru o portie, adica o tava de chec, pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:, - 2 oua, - 1 cana zahar, - 1/2 cana lapte, - 1/2 cana ulei, - 2 cani faina, - 1 plic praf de copt, - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie, - cacao, pentru efectul marmorat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

21 voturi

Mod de preparare

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul,
- se mixeaza putin,
- se adauga zaharul vanilat+coaja de portocala sau lamaie,
- se adauga laptele si uleiul, se amesteca,
- faina cu praful de copt si se amesteca.
Se toarna apoi aluatul in forma de chec, forma unsa si tapetata cu faina, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao. Aluatul amestecat cu cacao se toarna pe deasupra, usor si se imprastie pe toata suprafata checului cu ajutorul unei furculite, pentru un aspect deosebit. Se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil, nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul fiecaruia. La mine a stat in cuptor 50 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec economic al Laurei Sava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 9 comentarii

  • cornelia , 27 ianuarie 2016

    este foarte bun, il fac deja de mult timp...

  • Butnaru Giorgiana , 02 februarie 2015

    Ma bucur ca va place checul!!!!

  • simonis elena , 30 ianuarie 2015

    Este foarte bun, pufos si gustos !

    • Cordos Floarea , 25 ianuarie 2015

      foarte bun!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Dana Nastasa , 26 ianuarie 2014

      ffffoarte gustos.

    • Laura Onel , 12 octombrie 2013

      Foarte bun... si chiar economic...multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Apetisant

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Tare gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

21 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele pentru o portie
  • adica o tava de chec
  • pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie
  • - cacao
  • pentru efectul marmorat

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

76 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

cornelia

este foarte bun, il fac deja de mult timp...

Retete

din Prajituri

Prajitura Felii London Prajitura Felii London

Se amesteca faina, zaharul, sarea, bicarbonatul cu untul moale. Se adaugă gălbenușurile și se încorporează în aluat.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cremoasa cu fructe