autor:

giorgiana

» » Prajituri

Chec economic al Laurei Sava

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2010

Ingrediente
Ingredientele pentru o portie, adica o tava de chec, pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:, - 2 oua, - 1 cana zahar, - 1/2 cana lapte, - 1/2 cana ulei, - 2 cani faina, - 1 plic praf de copt, - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie, - cacao, pentru efectul marmorat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

21 voturi

Mod de preparare

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul,
- se mixeaza putin,
- se adauga zaharul vanilat+coaja de portocala sau lamaie,
- se adauga laptele si uleiul, se amesteca,
- faina cu praful de copt si se amesteca.
Se toarna apoi aluatul in forma de chec, forma unsa si tapetata cu faina, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao. Aluatul amestecat cu cacao se toarna pe deasupra, usor si se imprastie pe toata suprafata checului cu ajutorul unei furculite, pentru un aspect deosebit. Se coace la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil, nu pot sa spun un timp anume, depinde de cuptorul fiecaruia. La mine a stat in cuptor 50 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec economic al Laurei Sava" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare

18 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care

29 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cornelia , 27 ianuarie 2016

    este foarte bun, il fac deja de mult timp...

  • Fara foto

    Butnaru Giorgiana , 02 februarie 2015

    Ma bucur ca va place checul!!!!

  • Fara foto

    simonis elena , 30 ianuarie 2015

    Este foarte bun, pufos si gustos !

    • Fara foto

      Cordos Floarea , 25 ianuarie 2015

      foarte bun!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      Dana Nastasa , 26 ianuarie 2014

      ffffoarte gustos.

    • Fara foto

      Laura Onel , 12 octombrie 2013

      Foarte bun... si chiar economic...multumesc

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte bun.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 februarie 2010

      Apetisant

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Tare gustos...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

21 voturi

Ingrediente

  • Ingredientele pentru o portie
  • adica o tava de chec
  • pentru doua tavi de chec ingredientele se dubleaza:
  • - 2 oua
  • - 1 cana zahar
  • - 1/2 cana lapte
  • - 1/2 cana ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat + coaja de portocala sau lamaie
  • - cacao
  • pentru efectul marmorat

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

60 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu glazura de ciocolata

Prajitura cu glazura de ciocolata

Se amesteca bine zaharul cu galbenusurile, se adauga mierea, uleiul, margarina (la temperatura camerei

13 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

cornelia

este foarte bun, il fac deja de mult timp...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema mascarpone