autor:

Georgiana Cosac

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec foarte simplu

Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Cosac (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
6 oua, 9 linguri apa rece, 7 linguri ulei, 1 1/2 cani zahar, 1 1/2 cani faina, arome, cacao.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Zaharul si apa se fierb si, fierbinte se pune acest sirop in albusuri batand continuu. Se pun galbenusurile, uleiul, arome, apoi faina amestecand usor cu lingura. In tavile de chec tapetate cu ulei si faina se toarna 3/4 din compozitie. Ce ramane se amesteca cu cacao si se pune peste aluatul din tava.
In compozitie si mai pot adauga bucatele de nuca sau de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec foarte simplu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille Feuille cu crema de lamaie

Mille Feuille cu crema de lamaie

Ideea de baza si "chichita" la acest mille feuille este coptul. Asa ca, dupa ce s-a dezghetat aluatul

6 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu jeleu si rahat

Prajitura cu jeleu si rahat

Intr-un bol se bat ouale spuma cu zaharul (si cel vanilat), apoi se adauga pe rand uleiul, margarina,iaurt-ul

1 vot    0 comentarii
7h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Am facut acest chec dar am pus in aluat stafide si cateva bucatele de nuci.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Voi incerca sa fac si eu acest chec,pare foarte simplu.

  • Fara foto

    getadamian (Maestru bucatar) , 04 august 2009

    Apa aia, 7 linguri, daca topesti 1 1/2 cana zahar, iese exact un caramel gros care...mi-a ramas pe fundul castronului si nici vorba sa pot amesteca albusurile cu acel "sirop"...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 9 linguri apa rece
  • 7 linguri ulei
  • 1 1/2 cani zahar
  • 1 1/2 cani faina
  • arome
  • cacao.

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Cosac
Ciocolata de casa

Ciocolata de casa

Apa si zaharul se fierb pe foc mic pana cand zaharul se topeste complet. Laptele si cacaoa cernute

130 voturi    7 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

222 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri
Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă Zaharul si apa se fierb. Dupa ce s-a topit zaharul se pune cacaoa.

14 voturi    6 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Am facut acest chec dar am pus in aluat stafide si cateva bucatele de nuci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Cornulete cu migdale