Chec in trei culori

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Chec in trei culori

Ingrediente

  • Primul blat:
  • 10 galbenusuri,
  • 7 linguri de zahar,
  • 10 linguri de faina,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri apa,
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o portocala
  • Al doilea blat:
  • 10 albusuri,
  • 7 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 2 linguri ulei,
  • sucul de la o portocala (aprox 100ml)
  • 1 praf de copt,
  • Extra: 3 linguri cacao, nuca macinata

Mod de preparare

Pregatim doua forme de chec , le ungem si le tapetam cu hartie de copt. Incepem cu prepararea primului blat.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de portocala. Lasam aluatul pentru primul blat sa se odihneasca pana cand pregatim blatul din albuse.

Al doilea blat:

Albusurile le mixam pana devin spuma, adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand continuu. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sucul de portocala. Turnam in tavi primul aluat si intre ele punem cacao, bucati de nuca prajita putin si merisoare. Peste turnam al doilea aluat si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor