Pregatim doua forme de chec , le ungem si le tapetam cu hartie de copt. Incepem cu prepararea primului blat.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana devine crema apoi incorporam in aceasta faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecam in continuare si adaugam treptat uleiul, apa si coaja de portocala. Lasam aluatul pentru primul blat sa se odihneasca pana cand pregatim blatul din albuse.
Al doilea blat:
Albusurile le mixam pana devin spuma, adaugam pe rand cate o lingura de zahar mixand continuu. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si sucul de portocala. Turnam in tavi primul aluat si intre ele punem cacao, bucati de nuca prajita putin si merisoare. Peste turnam al doilea aluat si dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 minute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii