autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec lejer cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
50 g cacao, , 4 oua, , 125 g faina, , 75 g amidon, , 250 g zahar + inca 20 g, , 250 g unt + inca 15 g, , 1/2 plic praf de copt, , 1 lingurita vanilie pudra, , 1 priza sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu unt o forma de chec lunga de 25 cm. Pudrati-o cu 20 g de zahar si dati-o la frigider.
Incingeti cuptorul la 240gr..
Separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si amestecul devine spumos.
Lasati untul sa se topeasca incet pe bain-marie, turnati-l peste galbenusuri si amestecati. Adaugati pudra de cacao, faina, amidonul si praful de copt, amestecati si parfumati cu vanilie.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea si incorporati-le usor in compozitia preparata anterior, ridicand-o cu o spatula.
Turnati compozitia in forma, dati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 10 minute. Reduceti temperatura la 210gr. si continuati coptul inca 20 de minute. Lasati checul sa se raceasca, scoateti-l din forma cand este inca caldut si serviti-l dupa ce s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec lejer cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu biscuiti

Desert cu biscuiti

Intr-un bol se amesteca branza cu nutella,se pune putina crema intre doi biscuiti si se lasa deoparte Se

4 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Tarta frageda cu capsuni

Tarta frageda cu capsuni

Pregatim aluatul cu o zi inainte. Untul moale il mixam cu praful de sare si zaharul. Adaugam oul

20 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 75 g amidon
  • 250 g zahar + inca 20 g
  • 250 g unt + inca 15 g
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita vanilie pudra
  • 1 priza sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Lapte de pasare