autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec lejer cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
50 g cacao, , 4 oua, , 125 g faina, , 75 g amidon, , 250 g zahar + inca 20 g, , 250 g unt + inca 15 g, , 1/2 plic praf de copt, , 1 lingurita vanilie pudra, , 1 priza sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Ungeti cu unt o forma de chec lunga de 25 cm. Pudrati-o cu 20 g de zahar si dati-o la frigider.
Incingeti cuptorul la 240gr..
Separati albusurile de galbenusuri si frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si amestecul devine spumos.
Lasati untul sa se topeasca incet pe bain-marie, turnati-l peste galbenusuri si amestecati. Adaugati pudra de cacao, faina, amidonul si praful de copt, amestecati si parfumati cu vanilie.
Bateti albusurile spuma, impreuna cu sarea si incorporati-le usor in compozitia preparata anterior, ridicand-o cu o spatula.
Turnati compozitia in forma, dati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 10 minute. Reduceti temperatura la 210gr. si continuati coptul inca 20 de minute. Lasati checul sa se raceasca, scoateti-l din forma cand este inca caldut si serviti-l dupa ce s-a racit complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec lejer cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Sodo

Sodo

Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand se obtine o crema spumoasa. Se toarna cate putin

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Crema de ciocolata ptr tarta -o alta varianta

Se pune ciocolata si untul intr-o craticioara si se dizolva la ben-marie pina devine o crema.Se adauga

7 voturi    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 50 g cacao
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 75 g amidon
  • 250 g zahar + inca 20 g
  • 250 g unt + inca 15 g
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita vanilie pudra
  • 1 priza sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare