autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec marmorat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 225 g faina, , 50 g ciocolata amaruie (neagra), , 50 g ciocolata alba,, 45 g cacao, , 150 g zahar tos, , 125 g unt moale, , 3 oua, , 100 ml lapte, , 1/2 plic praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si ungeti o forma de chec cu lungimea de 24 cm. Amestecati intr-un castron faina si praful de copt, incalziti putin laptele si radeti - separat - ciocolata neagra si cea alba.
Frecati untul cu zaharul pana ce devine spumos si adaugati galbenusurile - unul cate unul -, alternandu-le cu cate o lingura de faina. Turnati deasupra laptele caldut, amestecati si incorporati si restul de faina si praful de copt.
Impartiti aluatul in doua. Intr-una din parti puneti praful de cacao si ciocolata neagra si amestecati, iar in cealalta, ciocolata alba si amestecati. Bateti albusurile spuma si incorporati-le, usor, in cele doua parti de aluat.
Turnati aluaturile in forma, alternand culorile. Dati checul circa 50 de minute la cuptor si dupa ce s-a copt, lasati-l 5 minute sa se raceasca, rasturnati-l si serviti-l rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 225 g faina
  • 50 g ciocolata amaruie (neagra)
  • 50 g ciocolata alba,
  • 45 g cacao
  • 150 g zahar tos
  • 125 g unt moale
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Puisori si iepurasi de Paste