autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec marmorat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 225 g faina, , 50 g ciocolata amaruie (neagra), , 50 g ciocolata alba,, 45 g cacao, , 150 g zahar tos, , 125 g unt moale, , 3 oua, , 100 ml lapte, , 1/2 plic praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si ungeti o forma de chec cu lungimea de 24 cm. Amestecati intr-un castron faina si praful de copt, incalziti putin laptele si radeti - separat - ciocolata neagra si cea alba.
Frecati untul cu zaharul pana ce devine spumos si adaugati galbenusurile - unul cate unul -, alternandu-le cu cate o lingura de faina. Turnati deasupra laptele caldut, amestecati si incorporati si restul de faina si praful de copt.
Impartiti aluatul in doua. Intr-una din parti puneti praful de cacao si ciocolata neagra si amestecati, iar in cealalta, ciocolata alba si amestecati. Bateti albusurile spuma si incorporati-le, usor, in cele doua parti de aluat.
Turnati aluaturile in forma, alternand culorile. Dati checul circa 50 de minute la cuptor si dupa ce s-a copt, lasati-l 5 minute sa se raceasca, rasturnati-l si serviti-l rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec Diva (chec marmorat revizitat al Divei in bucatarie)

Chec Diva (chec marmorat revizitat al Divei in bucatarie)

Mixam untul cu zaharul si un praf de sare pana devin o crema pufoasa, apoi incorporam ouale, unul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul lingura

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 225 g faina
  • 50 g ciocolata amaruie (neagra)
  • 50 g ciocolata alba,
  • 45 g cacao
  • 150 g zahar tos
  • 125 g unt moale
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Trandafiri cu mere