autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec marmorat

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 225 g faina, , 50 g ciocolata amaruie (neagra), , 50 g ciocolata alba,, 45 g cacao, , 150 g zahar tos, , 125 g unt moale, , 3 oua, , 100 ml lapte, , 1/2 plic praf de copt.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180gr. si ungeti o forma de chec cu lungimea de 24 cm. Amestecati intr-un castron faina si praful de copt, incalziti putin laptele si radeti - separat - ciocolata neagra si cea alba.
Frecati untul cu zaharul pana ce devine spumos si adaugati galbenusurile - unul cate unul -, alternandu-le cu cate o lingura de faina. Turnati deasupra laptele caldut, amestecati si incorporati si restul de faina si praful de copt.
Impartiti aluatul in doua. Intr-una din parti puneti praful de cacao si ciocolata neagra si amestecati, iar in cealalta, ciocolata alba si amestecati. Bateti albusurile spuma si incorporati-le, usor, in cele doua parti de aluat.
Turnati aluaturile in forma, alternand culorile. Dati checul circa 50 de minute la cuptor si dupa ce s-a copt, lasati-l 5 minute sa se raceasca, rasturnati-l si serviti-l rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec marmorat

Chec marmorat

Toate ingredientele, in afara de cacao si apa, le-am amestecat cu mixerul pana am obtinut o compozitie

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

    Un deliciu...

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 225 g faina
  • 50 g ciocolata amaruie (neagra)
  • 50 g ciocolata alba,
  • 45 g cacao
  • 150 g zahar tos
  • 125 g unt moale
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt.

Raporteaza reteta

valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe