autor:

Lili

» » Prajituri

Chec marmorat

Autor: Lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
2 oua, 200 gr. zahar tos, 150 ml. ulei, 150 ml lapte, 280 gr. faina, 3 Lg. cacao, 1 lg. amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet(eu prefer zeama de lamaie), arome

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

8 voturi

Mod de preparare

Cele doua oua se freaca cu zaharul tos, pana te plictisesti si inca odata pe atat! Apoi se incorporeaza uleiul, laptele, faina, aromele, lingurita de amoniac.
Se tapeteaza doua forme de chec(unse cu ulei si apoi presarat pesmet, eu il prefer fainii), se pune jumatate din compozitie in mod egal in cele doua tavi. Se adauga cacao in compozitia ramasa si se toarna in tavi.Cu o furculita amestecam usor compozitia pentru a marmora checul. Se introduce in cuptorul incins, si nu se deschide cuptorul in primul sfert de ora. Checul este copt cand paiul cu care incercam iese curat(aproximativ 40 min., in functie de cuptor)
La final, scoatem checul din forma pe un gratar, si il pudram cu zahar pudra.
Atentie!, nu se taie cald, se incruzeste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec marmorat

Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul lingura

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Erdos ibolya , 29 iulie 2018

    F bun

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 14 august 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Cred ca e foarte bun. Felicitari pentru toate retetele

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 gr. zahar tos
  • 150 ml. ulei
  • 150 ml lapte
  • 280 gr. faina
  • 3 Lg. cacao
  • 1 lg. amoniac stins cu zeama de lamaie sau otet(eu prefer zeama de lamaie)
  • arome

Raporteaza reteta

Retete
de Lili
Prajitura  Alexia

Prajitura Alexia

Blat: Primul lucru pe care il facem este sa tapetam doua tavi de chec unse cu ulei. De preferat

33 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Placinta mere(rapida)

Placinta mere(rapida)

Se spala si se taie merele cubulete, se pun impreuna cu zaharul intr-o cratita sa se inmoaie, pe

12 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Rulada glazurata

Rulada glazurata

Se bat albusurile spuma, se adauga zahar, galbenusuri, ulei, vanilie, faina, praf de copt stins cu

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Erdos ibolya

F bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Katzenaugen (ochi de pisica)