Chec marmorat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec marmorat

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 cana cu faina
  • 1 cana cu zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri cu cacao
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • 150 gr stafide
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul lingura cu lingura pana il incorporam pe tot. Adaugam esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat, batem galbenusurile cu sare si apa, apoi le lasam zece minute sa se odihneasca. Turnam apoi galbenusurile peste spuma de albusuri si omogenizam usor de jos in sus. Adaugam treptat faina in ploaie si omogenizam usor. Incorporam si stafidele.

Impartim aluatul in doua parti. Punem cacao in jumatate din aluat. Tapetam o tava cu ulei si faina. Punem alternativ o lingura din aluatul alb, iar in mijloc o lingura din aluatul cu cacao. Alternam pana terminam toata compozitia. Dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece testul cu scobitoarea. Lasam la racit si pudram cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise