Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Pesmetul va facilita desprinderea perfecta a prajiturii din forma. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, zaharul si zaharul vanilat. Separat, se cerne faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul de faina peste cel de galbenusuri, alternand cu cele 4 linguri de lapte. Se bat albusurile cu sarea de lamaie si se inglobeaza in compozitia obtinuta anterior cu o lingura. O treime din aluat se amesteca intr-un castron separat cu cacao, cele 2 linguri de zahar si lichiorul de portocale.
Se pune apoi in tava aluatul, alternativ cel de culoare deschisa cu cel cu cacao. Se traseaza cu o furculita linii in zig-zag in aluat pentru efectul marmorat si se coace checul in jur de 30-40 minute. Daca trece testul scobitorii, checul este gata.
Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute la racit in forma, apoi se scoate si se raceste pe un gratar. Se poate servi pudrat cu zahar.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii