Ingrediente
4 oua, 250 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 350 g faina, 1 plic budinca de vanilie, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 praf sare de lamaie, 4 linguri lapte, 2 linguri cacao, 2 linguri zahar, 2 linguri lichior de portocale, zahar pudra
Dificultate: Medie | Timp: 1h
48 voturi
Mod de preparare
Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, zaharul si zaharul vanilat. Separat, se cerne faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul de faina peste cel de galbenusuri, alternand cu cele 4 linguri de lapte. Se bat albusurile cu sarea de lamaie si se inglobeaza in compozitia obtinuta anterior cu o lingura. O treime din aluat se amesteca intr-un castron separat cu cacao, cele 2 linguri de zahar si lichiorul de portocale.
Se pune apoi in tava aluatul, alternativ cel de culoare deschisa cu cel cu cacao. Se traseaza cu o furculita linii in zig-zag in aluat pentru efectul marmorat si se coace checul in jur de 30-40 minute. Daca trece testul scobitorii, checul este gata.
Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute la racit in forma, apoi se scoate si se raceste pe un gratar. Se poate servi pudrat cu zahar.
FLORESCU IOANA 7august 2014 , 07 august 2014
Arata super,dar as dori sa stiu ce forma ati folosit?
Rodica Andrei , 26 iunie 2014
minunat si foarte fin.
Ene Ana , 02 aprilie 2014
F bun.
Vasile Barbascu , 25 martie 2014
Da. Ceva deosebit , de gust , nu se pune problema.
Marilena_Aliman (Bucatar sef) , 09 martie 2014
Excelenta reteta, felicitari si succes!
Livia_Oncu (Maestru bucatar) , 07 martie 2014
sa incercam!!
Livia Oncu , 07 martie 2014
foarte frumos si cred ca si ffbun!!
Claudia (Bucatar sef) , 06 martie 2014
Cel mai bun chec!
Ionut , 06 martie 2014
Arata f bine,nici nu zici ca e chec...
Raluca (Bucatar) , 06 martie 2014
Ce bine arata!
Livia (Bucatar sef) , 06 martie 2014
Preferatul meu <3
GinaB (Bucatar sef) , 06 martie 2014
Arata delicios! Felicitari si mult succes!
Mihaela Catana , 05 martie 2014
Arată super!
Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 05 martie 2014
O pufosenie gustoasa , vai vai vai ,ce noroc ca suntem in post ca altfel "executam" reteta :)
Mircea (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Arata extraordinar checul, succes!
Laryssa_Manole Piciu (Chef de cuisine) , 05 martie 2014
arata delicios bv.
Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Am facut si eu checul dar din pacate nu am avut forma ca asta insa este foarte bun, imi aminteste de copilarie :*
Maria (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Abia astept sa incerc si eu reteta, succes!
Gicu (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Poate trimiti si la mine o felie :)
Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Foarte interesanta forma dar si efectul marmorat, bravo!
Luciana (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Checul este impecabil si m-am numarat printre norocosii care au si gustat, sa ne mai aduci :)
Dimitra (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Yiam yiam!! It looks delicious!!Could I have it in my everyday breakfast, ppplllease?!!
Raluca (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Am avut ocazia sa-l gust si este absolut delicios!
Carmen (Bucatar sef) , 05 martie 2014
Daca nici acest chec nu poate sa insoreasca o zi ploioasa si un spirit mohorat, atunci cine, ce!? Eu nu stiu...
Alexandru Ghetu , 05 martie 2014
Delicios...l-as hali si cu ochii
Ciuculin Adriana , 05 martie 2014
arata minunat si cred ca este tare bun