Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Pesmetul va facilita desprinderea perfecta a prajiturii din forma. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.
Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, zaharul si zaharul vanilat. Separat, se cerne faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul de faina peste cel de galbenusuri, alternand cu cele 4 linguri de lapte. Se bat albusurile cu sarea de lamaie si se inglobeaza in compozitia obtinuta anterior cu o lingura. O treime din aluat se amesteca intr-un castron separat cu cacao, cele 2 linguri de zahar si lichiorul de portocale.
Se pune apoi in tava aluatul, alternativ cel de culoare deschisa cu cel cu cacao. Se traseaza cu o furculita linii in zig-zag in aluat pentru efectul marmorat si se coace checul in jur de 30-40 minute. Daca trece testul scobitorii, checul este gata.
Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute la racit in forma, apoi se scoate si se raceste pe un gratar. Se poate servi pudrat cu zahar.
Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Dulceata de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu