autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Chec marmorat

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2014

Ingrediente
4 oua, 250 g unt, 200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 350 g faina, 1 plic budinca de vanilie, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 praf sare de lamaie, 4 linguri lapte, 2 linguri cacao, 2 linguri zahar, 2 linguri lichior de portocale, zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h

35 voturi

Mod de preparare

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge forma cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Pesmetul va facilita desprinderea perfecta a prajiturii din forma. Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.



Galbenusurile se mixeaza cu untul topit, zaharul si zaharul vanilat. Separat, se cerne faina amestecata cu praful de budinca, praful de copt si sarea. Se adauga amestecul de faina peste cel de galbenusuri, alternand cu cele 4 linguri de lapte. Se bat albusurile cu sarea de lamaie si se inglobeaza in compozitia obtinuta anterior cu o lingura. O treime din aluat se amesteca intr-un castron separat cu cacao, cele 2 linguri de zahar si lichiorul de portocale.



Se pune apoi in tava aluatul, alternativ cel de culoare deschisa cu cel cu cacao. Se traseaza cu o furculita linii in zig-zag in aluat pentru efectul marmorat si se coace checul in jur de 30-40 minute. Daca trece testul scobitorii, checul este gata.



Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute la racit in forma, apoi se scoate si se raceste pe un gratar. Se poate servi pudrat cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul lingura

9 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Toate ingredientele, in afara de cacao si apa, le-am amestecat cu mixerul pana am obtinut o compozitie

3 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 29 comentarii
  • Fara foto

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 09 ianuarie 2015

    Se pune apoi in tava aluatul, alternativ cel de culoare deschisa cu cel cu cacao. Se traseaza cu o furculita linii in zig-zag in aluat pentru efectul marmorat - daca va referiti la efectul marmorat din interiorul checului.

  • Fara foto

    Daniela Elena Levente , 30 noiembrie 2014

    Cum a fost facuta forma impletita?

  • Anca Bunea

    Anca Bunea (Chef de cuisine) , 16 august 2014

    Am folosit o forma din silicon.

    • Fara foto

      FLORESCU IOANA 7august 2014 , 07 august 2014

      Arata super,dar as dori sa stiu ce forma ati folosit?

    • Fara foto

      Rodica Andrei , 26 iunie 2014

      minunat si foarte fin.

    • Fara foto

      Ene Ana , 02 aprilie 2014

      F bun.

    • Fara foto

      Vasile Barbascu , 25 martie 2014

      Da. Ceva deosebit , de gust , nu se pune problema.

    • Marilena_Aliman

      Marilena_Aliman (Bucatar sef) , 09 martie 2014

      Excelenta reteta, felicitari si succes!

    • Livia_Oncu

      Livia_Oncu (Maestru bucatar) , 07 martie 2014

      sa incercam!!

    • Fara foto

      Livia Oncu , 07 martie 2014

      foarte frumos si cred ca si ffbun!!

    • Fara foto

      Claudia (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Cel mai bun chec!

    • Fara foto

      Ionut , 06 martie 2014

      Arata f bine,nici nu zici ca e chec...

    • Fara foto

      Raluca (Bucatar) , 06 martie 2014

      Ce bine arata!

    • Fara foto

      Livia (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Preferatul meu <3

    • Fara foto

      GinaB (Bucatar sef) , 06 martie 2014

      Arata delicios! Felicitari si mult succes!

    • Fara foto

      Mihaela Catana , 05 martie 2014

      Arată super!

    • Szabo_Ioana

      Szabo_Ioana (Chef de cuisine) , 05 martie 2014

      O pufosenie gustoasa , vai vai vai ,ce noroc ca suntem in post ca altfel "executam" reteta :)

    • Fara foto

      Mircea (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Arata extraordinar checul, succes!

    • Laryssa_Manole Piciu

      Laryssa_Manole Piciu (Chef de cuisine) , 05 martie 2014

      arata delicios bv.

    • Fara foto

      Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Am facut si eu checul dar din pacate nu am avut forma ca asta insa este foarte bun, imi aminteste de copilarie :*

    • Fara foto

      Maria (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Abia astept sa incerc si eu reteta, succes!

    • Fara foto

      Gicu (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Poate trimiti si la mine o felie :)

    • Fara foto

      Mari (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Foarte interesanta forma dar si efectul marmorat, bravo!

    • Fara foto

      Luciana (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Checul este impecabil si m-am numarat printre norocosii care au si gustat, sa ne mai aduci :)

    • Fara foto

      Dimitra (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Yiam yiam!! It looks delicious!!Could I have it in my everyday breakfast, ppplllease?!!

    • Fara foto

      Raluca (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Am avut ocazia sa-l gust si este absolut delicios!

    • Fara foto

      Carmen (Bucatar sef) , 05 martie 2014

      Daca nici acest chec nu poate sa insoreasca o zi ploioasa si un spirit mohorat, atunci cine, ce!? Eu nu stiu...

    • Fara foto

      Alexandru Ghetu , 05 martie 2014

      Delicios...l-as hali si cu ochii

    • Fara foto

      Ciuculin Adriana , 05 martie 2014

      arata minunat si cred ca este tare bun

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

35 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 350 g faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 praf sare de lamaie
  • 4 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri lichior de portocale
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Clatite

Clatite

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare. Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in

6 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Se pune apoi in tava aluatul, alternativ cel de culoare deschisa cu cel cu cacao. Se traseaza cu o furculita linii in zig-zag in aluat pentru efectul marmorat - daca va referiti la efectul marmorat din interiorul checului.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mini tarte cu mere