autor:

Georgiana Nicolae

» » Prajituri

Chec mega pufos:)

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
6 oua, o masura de zahar (o cana de 250), o masura de faina (o cana de 250), 2-3 pliculete zahar vanilinat (dupa preferinte), esenta de migdale (sau orice alt fel de esenta, dupa preferinte), 6 linguri de ulei, 1/2 lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

26 voturi

Mod de preparare

1-Se separa albusurile de galbenusuri.
2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana devine spuma batoasa, tare.
3-Galbenusurile se freaca cu sarea si cele 6 linguri de ulei, incorporandu-se una cate una pana devine o pasta cremoasa.
4-Se adauga pasta rezultata din galbenusuri peste spuma din albusuri,incorporand-o putin cate putin, amestecandu-se de sus in jos, cu o lingura de lemn, pentru a-si mentine volumul.
5-Dupa ce s-au incorporat galbenusurile in albusuri, se adauga masura de faina, putin cate putin, amestecandu-se tot de sus in jos.
6-Dupa ce s-a incorporat si faina se ia putin din compozitia rezultata si se adauga cacao.
7-Se unge tava cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina.
8-Se toarna compozitia iar cea cu cacao se pune peste cea simpla, facand cu o furculita diferite forme in compozitie.
9-Se baga in cuptor pentru 30 de minute. Se verifica cu o scobitoare daca checul este copt la mijloc. Daca pe scobitoare nu mai raman urme de compozitie atunci checul este facut.
10- POFTA BUNA!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec mega pufos:)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Muffins cu mijloc moale si  ciocolatos

Muffins cu mijloc moale si ciocolatos

Intr-un vas topim untul,ciocolata si zaharul,la foc mic si amestecand incontinuu;Omogenizam cu o

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Prajituri
placinta cu mere

placinta cu mere

Se rad merele se adauga zaharul si scortisoara, se calesc pe foc. Din smintina, ou, ulei + faina

5 voturi    5 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Silvia Mihaela_Dragan

    Silvia Mihaela_Dragan (Bucatar) , 15 aprilie 2013

    am facut si eu si am pus un praft de copt ca asa puneam mereu da nu mi a iesit cred ca trebuia sa las fara praf?

  • maddy

    maddy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    super delicios ..pt prima data cand fac si mi-a iesit foarte bun.mersi de reteta

  • Georgiana Nicolae

    Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    Nu se pune absolut niciun agent de crestere.....eu stiu reteta de la mama si nici ea nu punea asa cum nici eu nu pun de fiecare cand o fac....ea creste datorita oualelor batute spuma..:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

      Bine ai venit in randul gustosilor ! Tare bine arata checul. Felicitari ! ***** te asteptam si cu alte retete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

26 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • o masura de zahar (o cana de 250)
  • o masura de faina (o cana de 250)
  • 2-3 pliculete zahar vanilinat (dupa preferinte)
  • esenta de migdale (sau orice alt fel de esenta
  • dupa preferinte)
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba afumata cu picioruse de porc

Ciorba afumata cu picioruse de porc

1-Se taie piciorusele in bucati si se pun la fiert in oala in care urmeaza sa facem ciorba. 2-Cand

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Silvia Mihaela_Dragan (Bucatar)

am facut si eu si am pus un praft de copt ca asa puneam mereu da nu mi a iesit cred ca trebuia sa las fara praf?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Biscuiti cu ciocolata