autor:

Georgiana Nicolae

» » Prajituri

Chec mega pufos:)

Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Georgiana Nicolae (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 ianuarie 2011

Ingrediente
6 oua, o masura de zahar (o cana de 250), o masura de faina (o cana de 250), 2-3 pliculete zahar vanilinat (dupa preferinte), esenta de migdale (sau orice alt fel de esenta, dupa preferinte), 6 linguri de ulei, 1/2 lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

1-Se separa albusurile de galbenusuri.
2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana devine spuma batoasa, tare.
3-Galbenusurile se freaca cu sarea si cele 6 linguri de ulei, incorporandu-se una cate una pana devine o pasta cremoasa.
4-Se adauga pasta rezultata din galbenusuri peste spuma din albusuri,incorporand-o putin cate putin, amestecandu-se de sus in jos, cu o lingura de lemn, pentru a-si mentine volumul.
5-Dupa ce s-au incorporat galbenusurile in albusuri, se adauga masura de faina, putin cate putin, amestecandu-se tot de sus in jos.
6-Dupa ce s-a incorporat si faina se ia putin din compozitia rezultata si se adauga cacao.
7-Se unge tava cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina.
8-Se toarna compozitia iar cea cu cacao se pune peste cea simpla, facand cu o furculita diferite forme in compozitie.
9-Se baga in cuptor pentru 30 de minute. Se verifica cu o scobitoare daca checul este copt la mijloc. Daca pe scobitoare nu mai raman urme de compozitie atunci checul este facut.
10- POFTA BUNA!:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec mega pufos:)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Clatite

Clatite

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare. Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in

6 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura finlandeza cu mere

Prajitura finlandeza cu mere

Pentru aluat, amestecam intr-un vas 300gr rama (unt) cu 200gr zahar, apoi adaugam pe rand ouale,

12 voturi    4 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Silvia Mihaela_Dragan

    Silvia Mihaela_Dragan (Bucatar) , 15 aprilie 2013

    am facut si eu si am pus un praft de copt ca asa puneam mereu da nu mi a iesit cred ca trebuia sa las fara praf?

  • maddy

    maddy (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    super delicios ..pt prima data cand fac si mi-a iesit foarte bun.mersi de reteta

  • Georgiana Nicolae

    Georgiana Nicolae (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

    Nu se pune absolut niciun agent de crestere.....eu stiu reteta de la mama si nici ea nu punea asa cum nici eu nu pun de fiecare cand o fac....ea creste datorita oualelor batute spuma..:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2011

      Bine ai venit in randul gustosilor ! Tare bine arata checul. Felicitari ! ***** te asteptam si cu alte retete.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • o masura de zahar (o cana de 250)
  • o masura de faina (o cana de 250)
  • 2-3 pliculete zahar vanilinat (dupa preferinte)
  • esenta de migdale (sau orice alt fel de esenta
  • dupa preferinte)
  • 6 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Georgiana Nicolae
Orez cu Sos Alb Delicios

Orez cu Sos Alb Delicios

Orez 1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul. 2-Peste orezul calit se

22 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancarica de Vinete "Spicy"

Mancarica de Vinete "Spicy"

1-Vinetele se taie cubulete si se oparesc in apa cu sare. In apa in care se oparesc vinetele, se

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba afumata cu picioruse de porc

Ciorba afumata cu picioruse de porc

1-Se taie piciorusele in bucati si se pun la fiert in oala in care urmeaza sa facem ciorba. 2-Cand

7 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Silvia Mihaela_Dragan (Bucatar)

am facut si eu si am pus un praft de copt ca asa puneam mereu da nu mi a iesit cred ca trebuia sa las fara praf?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura bicolora cu caise si branza Prajitura bicolora cu caise si branza

Se spala caisele si se taie cubulete. Se pun intr-un castron si se amesteca cu 150 g zahar. Se mixeaza ouale cu un praf de sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Inghetata Prajitura Inghetata

Blat Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga cacao, faina, bicarbonatul stins cu otet si la urma sa adauga albusurile batute

98 voturi    19 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mere si boti cu crema caramel