autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Chec normand cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 pere coapte, , 150 g faina, inca 10 g faina pentru tava, , 5 oua, , 150 g zahar, , 50 g unt, , 50 g stafide, , 2 linguri rachiu de pere, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati stafidele in rachiul de pere, la care ati adaugat 2 linguri cu apa calduta. Curatati perele de coaja si de partea lemnoasa, taiati-le cubulete, prajiti-le in 30 g unt, amestecand pana incep sa se rumeneasca, si lasati-le sa se raceasca intr-o strecuratoare.
Separati albusurile de galbenusuri. Puneti galbenusurile intr-un castron, impreuna cu zaharul, frecati-le pana ce incep sa se albeasca si incorporati, apoi, faina in ploaie.
Incingeti cuptorul la 180gr.. Bateti albusurile spuma (tare), impreuna cu un varf de cutit de sare.
Incorporati in aluat cubuletele de para, stafidele cu alcool cu tot si la urma spuma de albusuri, amestecand usor, cu o spatula. Ungeti cu untul ramas o forma de chec de 24 cm si infainati-o intorcand-o cu gura in jos, ca sa cada surplusul de faina. Turnati aluatul in forma si dati checul 50 de minute la cuptor.
Lasati-l sa se odihneasca 10 minute inainte de a-l rasturna si serviti-l caldut sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec normand cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Valurile Dunarii

Valurile Dunarii

Margarina se mixeaza cu zaharul bine, dupa care se adauga pe rand cele 6 oua si plicul de vanilie.

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Alcazare

Alcazare

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul. Se

3 voturi    5 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 pere coapte
  • 150 g faina
  • inca 10 g faina pentru tava
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rachiu de pere
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Clatite de ciocolata