autor:

» » Dulciuri diverse

Chec normand cu pere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 pere coapte, , 150 g faina, inca 10 g faina pentru tava, , 5 oua, , 150 g zahar, , 50 g unt, , 50 g stafide, , 2 linguri rachiu de pere, , sare.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati stafidele in rachiul de pere, la care ati adaugat 2 linguri cu apa calduta. Curatati perele de coaja si de partea lemnoasa, taiati-le cubulete, prajiti-le in 30 g unt, amestecand pana incep sa se rumeneasca, si lasati-le sa se raceasca intr-o strecuratoare.
Separati albusurile de galbenusuri. Puneti galbenusurile intr-un castron, impreuna cu zaharul, frecati-le pana ce incep sa se albeasca si incorporati, apoi, faina in ploaie.
Incingeti cuptorul la 180gr.. Bateti albusurile spuma (tare), impreuna cu un varf de cutit de sare.
Incorporati in aluat cubuletele de para, stafidele cu alcool cu tot si la urma spuma de albusuri, amestecand usor, cu o spatula. Ungeti cu untul ramas o forma de chec de 24 cm si infainati-o intorcand-o cu gura in jos, ca sa cada surplusul de faina. Turnati aluatul in forma si dati checul 50 de minute la cuptor.
Lasati-l sa se odihneasca 10 minute inainte de a-l rasturna si serviti-l caldut sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec normand cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 pere coapte
  • 150 g faina
  • inca 10 g faina pentru tava
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 g stafide
  • 2 linguri rachiu de pere
  • sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci