Se separa albusurile de galbenusuri. Se face un sirop din zahar + apa, se fierbe 5 min. Se bat albusurile spuma cu un varf de sare, peste ele se toarna incet siropul clocotit, se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se bate in continuare. Se pune uleiul, aromele si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie, se bate in continuare. Se toarna faina in ploaie batandu-se in continuare aluatul cu telul. Se toarna compozitia in doua tavi de cozonac sau in tava de la aragaz, unse si tapetate. Se poate adauga stafide, nuci taiate marunt, bucatele de rahat sau se opreste putin din compozitie si se amesteca cu cacao si se toarna deasupra. Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Rezulta un chec foarte pufos.
P.S.: Canile de zahar si faina sa fie cu varf. Cana cu care se masoara sa fie o cana mare de ceai. Aluatul se bate tot timpul cu telul de batut albusuri, am incercat cu mixer-ul si nu iese la fel.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii