autor:

giorgiana

» » Dulciuri diverse

Chec oparit

Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: giorgiana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
8 oua, 2 cani zahar, 10 linguri apa, 10 linguri ulei, 2 cani faina, un varf de cutit bicarbonat de sodiu, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de portocala, nuci, stafide, rahat, cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

34 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se face un sirop din zahar + apa, se fierbe 5 min. Se bat albusurile spuma cu un varf de sare, peste ele se toarna incet siropul clocotit, se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se bate in continuare. Se pune uleiul, aromele si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie, se bate in continuare. Se toarna faina in ploaie batandu-se in continuare aluatul cu telul. Se toarna compozitia in doua tavi de cozonac sau in tava de la aragaz, unse si tapetate. Se poate adauga stafide, nuci taiate marunt, bucatele de rahat sau se opreste putin din compozitie si se amesteca cu cacao si se toarna deasupra. Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Rezulta un chec foarte pufos.
P.S.: Canile de zahar si faina sa fie cu varf. Cana cu care se masoara sa fie o cana mare de ceai. Aluatul se bate tot timpul cu telul de batut albusuri, am incercat cu mixer-ul si nu iese la fel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec oparit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec oparit

Chec oparit

Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta

9 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu unt

Gogosi pufoase cu unt

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o adancitura in mijlocul

5 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Barzea Elena , 29 aprilie 2014

    Testat

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

34 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • nuci
  • stafide
  • rahat
  • cacao

Raporteaza reteta

Retete
de giorgiana
Cornulete fragede de post

Cornulete fragede de post

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina

42 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Chec economic al Laurei Sava

Chec economic al Laurei Sava

- se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul, - se mixeaza putin, - se adauga zaharul vanilat+coaja

20 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Prajitura Figaro, reteta mamei mele

Se freaca margarina (la temperatura camerei) cu zaharul pana se face spuma, se amesteca cele 2 linguri

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite de post