Chec oparit

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • 2 cani faina
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • zahar vanilat
  • esenta de rom
  • coaja de portocala
  • nuci
  • stafide
  • rahat
  • cacao

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Se face un sirop din zahar + apa, se fierbe 5 min. Se bat albusurile spuma cu un varf de sare, peste ele se toarna incet siropul clocotit, se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, se bate in continuare. Se pune uleiul, aromele si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie, se bate in continuare. Se toarna faina in ploaie batandu-se in continuare aluatul cu telul. Se toarna compozitia in doua tavi de cozonac sau in tava de la aragaz, unse si tapetate. Se poate adauga stafide, nuci taiate marunt, bucatele de rahat sau se opreste putin din compozitie si se amesteca cu cacao si se toarna deasupra. Se coace la foc potrivit, cuptorul incins in prealabil. Rezulta un chec foarte pufos.

P.S.: Canile de zahar si faina sa fie cu varf. Cana cu care se masoara sa fie o cana mare de ceai. Aluatul se bate tot timpul cu telul de batut albusuri, am incercat cu mixer-ul si nu iese la fel.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise