1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o tava de chec rotunda (20 cm diametru).
2. Seia uncastron mare si se pun in el uleiul de masline, margarina si mierea. Se amesteca bine pâna se obtine o pasta omogena. Se adauga iaurtul, mirodeniile, coaja de portocala rasa si se amesteca in continuare manual sau cu mixerul pâna la obtinerea unui \"aluat\" apos.
3. Se pun faina si praful de copt, stafidele (scurse) si semintele de mac. Se amesteca foarte bine. Se goleste in tava continutul castronului, se niveleaza suprafata cu o spatula si se coace la 200°C 10 minute. Se coboara temperatura la 180°C si se mai coace 20 de minute. Când checul s-a facut, se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii