1. Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o tava de chec rotunda (20 cm diametru).
2. Seia uncastron mare si se pun in el uleiul de masline, margarina si mierea. Se amesteca bine pâna se obtine o pasta omogena. Se adauga iaurtul, mirodeniile, coaja de portocala rasa si se amesteca in continuare manual sau cu mixerul pâna la obtinerea unui \"aluat\" apos.
3. Se pun faina si praful de copt, stafidele (scurse) si semintele de mac. Se amesteca foarte bine. Se goleste in tava continutul castronului, se niveleaza suprafata cu o spatula si se coace la 200°C 10 minute. Se coboara temperatura la 180°C si se mai coace 20 de minute. Când checul s-a facut, se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii