Chec pufos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2-2
  • 5 cani lapte
  • esenta de rom
  • 2-3 pliculete de zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
  • 1 pahar ulei
  • zahar 1-1.5 cana
  • scortiosara
  • 2-3 linguri cacao
  • faina cat cuprinde
  • 2-3 pliculete de praf de copt

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, cu mixerul. Se adauga mixand continuu si esenta cu vanilie. Cand compozitia devine cremoasa, ca o spuma, se adauga uleiul cate putin, si, dupa incorporarea lui, si laptele si faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde.

Separat, se bat tot cu mixerul la viteza mai mare albusurile, cu un varf de cutit de sare si zahar, nu neaparat pudra, ci si tos, dar va trebui sa se mixeze mai mult. Compozitia trebuie sa fie foarte tare, exact ca la bezea.

Se incorporeaza cele doua compozitii, amestecand doar de sus in jos, cu lingura de lemn, sa dea consistenta aluatului. Se amesteca doar de sus in jos si nu cu mixerul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise