Chec pufos

Reteta de chec pufos. Cum faci acasa reteta de chec pufos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec pufos

Ingrediente

  • Pentru doua tavi mari de cozonac 11x30x8(h) cm
  • 8 oua mari
  • un praf de sare
  • 400 g zahar
  • 300 g faina
  • 60 ml ulei
  • 60 ml lapte
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 lingurita de ness (optional)
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Reteta asta o am in caietul meu de prajituri de peste 25 de ani. Desi, de-a lungul timpului am incercat multe retete de chec, tot la ea ramas. Ies doua checuri mari, pufoase si gustoase, deloc innecacioase.

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare si vanilia, pana cand prind consistenta, apoi incorporam zaharul, in doua transe, mixand continuu. Trebuie sa obtinem o bezea ferma si lucioasa, care sa nu curga din castron.

Galbenusurile le mixam cu uleiul, apoi adaugam si laptele.

Turnam amestecul de galbenusuri peste bezea si il incorporam delicat cu o spatula.

Faina o amestecam cu praful de copt si o inglobam la compozitia de oua.

Impartim compozitia in cele doua forme acoperite cu hartie de copt, lasand in bol putin din compozitie pentru a o amesteca cu cea de cacao si ness.

Cele doua linguri de cacao si cea de ness se amesteca cu apa, pana cand am obtinut o compozitie cremoasa.

Punem deasupra aluatului alb pe cel cu cacao si amestecam delicat cu o scobitoare pentru a obtine efectul marmorat.

Incingem cuptorul la 180 de grade C si coacem checurile 40-45 de minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru siguranta.

Scoateti checurile pe un gratar sa se raceasca, imediat ce le-ati scos din cuptor.

Daca doriti, le puteti presara deasupra zahar pudra. Sau, inainte de a le baga la cuptor, puteti pune deasupra nuci taiate grosier, fulgi de migdale, picaturi de ciocolata, etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

V

Violeta • 01 Iulie 2022, 03:35 Papa bun , papa bun !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise