autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Chec pufos

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2015

Ingrediente
8 oua, 2 cani zahar(cana de 250 ml), 2 cani faina, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 plicuri zahar vanilat, o lingurita praf de copt, coaja rasa de lamaie, 50 g stafide, 2 linguri cacao, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

380 voturi

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie. Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec mega pufos:)

Chec mega pufos:)

1-Se separa albusurile de galbenusuri. 2-Albusurile se bat spuma impreuna cu masura de zahar pana

29 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri
Chec pufos cu ciococlata

Chec pufos cu ciococlata

Ouale se separa, untul se pune la topit pe baie de abur iar ciocolata se marunteste. Albusurile

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine):

    Aseara am testat reteta. Numai ca am lasat stafidele la o parte, nu imi plac. Am o singura precizare. La mine la foc mediu s-au cam parlit in 25 de minute. Asa ca atentie. La foc mic poate sa stea 40 min. A iesit foarte bun. Am pus si mai putin zahar. Doar o cana si jumatate si tot este foarte dulce. Sunt pe tel si nu ma lasa sa adaug fotografie. :-(

  • 10 comentarii

  • elena , 08 februarie 2020

    Respectat reteta dar a iesit f dulce si lipicios nu o sa mai fac!

  • Nicoleta , 08 martie 2019

    Da am facut reteta chiar azi si a iesit superb

  • Carmen , 23 februarie 2019

    Nu este gresită se pun 2 căni de făină tot cele cu care ati pus zahărul. Nu schimbați alte căni. Îmi ies super delicioasee.

    • Anonim , 20 ianuarie 2019

      Cantitatea de faina precizata in lista de ingrediente este gresita, cel mai probail o cana si nu doua

    • Cristina , 08 iunie 2018

      De care lapte trebuie adaugat?dulce sau batut?

    • Marcela 28 februarie 2018 , 28 februarie 2018

      Deci lam facut de trei ori al treilea mea iesit super imens .Va dau nota 10 pt reteta.la gust am adaugat nuca ..

    • zzz , 13 decembrie 2016

      pentru cate checuri e reteta??? de ce nu este mentionat?

    • Irinuca , 11 noiembrie 2016

      stafidele le papam separat?

    • Cami , 11 octombrie 2016

      Unde sunt stafidele? Nu se regasesc in modul de preparare!

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2015

      Mmm ce pufosenie!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

380 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar(cana de 250 ml)
  • 2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

elena

Respectat reteta dar a iesit f dulce si lipicios nu o sa mai fac!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite umplute cu miere si nuca