autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Chec pufos

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 octombrie 2015

Ingrediente
8 oua, 2 cani zahar(cana de 250 ml), 2 cani faina, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 plicuri zahar vanilat, o lingurita praf de copt, coaja rasa de lamaie, 50 g stafide, 2 linguri cacao, un praf de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

146 voturi

Mod de preparare

Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza,adaugam laptele si coaja de lamaie. Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Tapetam doua tavi mari de cozonac cu hartie de copt, punem compozitia si oprim 5-6 linguri in vas ,peste care adaugam cele doua linguri cu cacao si amestecam pana se omogenizeaza. Adaugam compozitia de cacao astfel obtinuta in tavi peste compozitia de chec si facem diferite forme cu furculita.Dam tavile la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru cca 40minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem checul din tavi si il presaram cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec pufos

Chec pufos

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri
Chec pufos cu alune

Chec pufos cu alune

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute

17 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lauramihaela88

    lauramihaela88 (Chef de cuisine):

    Aseara am testat reteta. Numai ca am lasat stafidele la o parte, nu imi plac. Am o singura precizare. La mine la foc mediu s-au cam parlit in 25 de minute. Asa ca atentie. La foc mic poate sa stea 40 min. A iesit foarte bun. Am pus si mai putin zahar. Doar o cana si jumatate si tot este foarte dulce. Sunt pe tel si nu ma lasa sa adaug fotografie. :-(

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cristina , 08 iunie 2018

    De care lapte trebuie adaugat?dulce sau batut?

  • Fara foto

    Marcela 28 februarie 2018 , 28 februarie 2018

    Deci lam facut de trei ori al treilea mea iesit super imens .Va dau nota 10 pt reteta.la gust am adaugat nuca ..

  • Fara foto

    zzz , 13 decembrie 2016

    pentru cate checuri e reteta??? de ce nu este mentionat?

    • Fara foto

      Irinuca , 11 noiembrie 2016

      stafidele le papam separat?

    • Fara foto

      Cami , 11 octombrie 2016

      Unde sunt stafidele? Nu se regasesc in modul de preparare!

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2015

      Mmm ce pufosenie!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

146 voturi

Ingrediente

  • 8 oua
  • 2 cani zahar(cana de 250 ml)
  • 2 cani faina
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

14 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

21 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

18 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Cristina

De care lapte trebuie adaugat?dulce sau batut?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Pasca fara aluat