autor:

Eileen

» » Dulciuri diverse

Chec pufos cu ciocolata si alune

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2011

Ingrediente
6 oua mari, 2 cani si un jumatate cu zahar, 2 cani cu faina, 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie, 2 zahar vanilat, Esenta de rom, Esenta de lamaie, Un castronel cu nuci taiate marunt si alune prajite (optional), 100g fulgi ciocolata, 2 linguri cacao, 6 linguri apa rece, 10 linguri ulei, 3-4 linguri smantana

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

13 voturi

Mod de preparare

Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul.
Se adauga pe rand zaharul vanilat, esentele, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine.
Se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile, alunele si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, cam 10 minute cu mixerul, 5 cu robotul, pana sta batos.
Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Se pot pune si fulgi de ciocolata.
Se toarna totul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina sau acoperite cu foaie de copt.
Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil la 180grade. Se tin 30-40 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au facut.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si caise

Tarta cu capsuni si caise

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar

7 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Placinta cu branza aromata/Pasca fara aluat

Foile de placinta se scot de la congelator cu 1-2 ore inainte. Branza se piseaza cu furculita si

12 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2012

    O bunatate...

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

13 voturi

Ingrediente

  • 6 oua mari
  • 2 cani si un jumatate cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 2 zahar vanilat
  • Esenta de rom
  • Esenta de lamaie
  • Un castronel cu nuci taiate marunt si alune prajite (optional)
  • 100g fulgi ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri apa rece
  • 10 linguri ulei
  • 3-4 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

O bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere