Cel mai important lucru (cel putin pt mine) este ca toate ingrendientele sa le masurati cu aceiasi masura (cana, pahar etc).
Separam albusurile de galbenusuri si le batem cu un praf de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si batem bine pana nu se mai simte zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unu, uleiul, laptele si esentele de vanilie, amestecam praful de copt cu faina si in ploaie o adaugam la compozitie, omogenizam bine.
Tapetam o forma de chec cu hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina, turnam 3/4 din compozitie si ce a ramas o amestecam cu cacao si esenta de rom, apoi o turnam in tava si cu o furculita facem modele pt un aspect mai placut.punem in cuptor la foc mediu cam 40-45 de minute, o incercam cu scobitoarea.
Glazura se face urmand instructiunile de pe plic si se toarna peste chec in momentul servirii!
Eu am folosit o tava rotunda si de aceia ingrendientele le masor cu aceeasi masura pe toate pentru ca pot face aceasta reteta si cu o tava mai mare sau una mai mica, doar schimband masura.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii