autor:

magia ochilor

» » Dulciuri diverse

Chec pufos cu glazura de vanilie

Autor: magia ochilor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: magia ochilor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 septembrie 2012

Ingrediente
5 oua, 2 cani de zahar, 1/2 cana ulei, 1/2 cana lapte, 2 1/2 cani faina, 1 praf de copt, 2 esente vanilie, 1 esenta rom, 2 linguri rase de cacao, , Pentru glazura, 1 plic de CremeOle gust vanilie de la Dr.Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Cel mai important lucru (cel putin pt mine) este ca toate ingrendientele sa le masurati cu aceiasi masura (cana, pahar etc).

Separam albusurile de galbenusuri si le batem cu un praf de sare apoi adaugam zaharul in ploaie si batem bine pana nu se mai simte zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unu, uleiul, laptele si esentele de vanilie, amestecam praful de copt cu faina si in ploaie o adaugam la compozitie, omogenizam bine.

Tapetam o forma de chec cu hartie de copt sau ungem cu ulei si tapetam cu faina, turnam 3/4 din compozitie si ce a ramas o amestecam cu cacao si esenta de rom, apoi o turnam in tava si cu o furculita facem modele pt un aspect mai placut.punem in cuptor la foc mediu cam 40-45 de minute, o incercam cu scobitoarea.

Glazura se face urmand instructiunile de pe plic si se toarna peste chec in momentul servirii!

Eu am folosit o tava rotunda si de aceia ingrendientele le masor cu aceeasi masura pe toate pentru ca pot face aceasta reteta si cu o tava mai mare sau una mai mica, doar schimband masura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu glazura de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort de biscuiti

Tort de biscuiti

Biscutii ii zdrobim bucatele, eu i-am pus in blenderul cu cutite dar numai putin ca altfel ies prea

6 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • magia ochilor

    magia ochilor (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2012

    multumesc si sper sa va iasa la fel de delicios si voua!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2012

    Delicios si frumos prezentat !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 5 oua
  • 2 cani de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 1/2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 2 esente vanilie
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri rase de cacao
  • Pentru glazura
  • 1 plic de CremeOle gust vanilie de la Dr.Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de magia ochilor
Salata cu finocchio si portocale

Salata cu finocchio si portocale

Spalam bine salata si o taiem fasii dar nu foarte subtiri,curatam portocala de coaja si o desfacem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Curatam si spalam bine pestele,il desfacem pe lung si il asezam pe servetele de bucatarie ca sa se

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

Prajitura cu nuca si dulceata - Prajitura Diminetii

Batem ouale cu zaharul pana la topirea acestuia, adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt

7 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

magia ochilor (Chef de cuisine)

multumesc si sper sa va iasa la fel de delicios si voua!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin Placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de lapte cu Agar agar Budinca de lapte cu Agar agar

Punem apa cu agar agar, intr-o oala, pe foc. Amestecam bine si lasam sa fiarba, dupa ce incepe sa fiarba, punem si lingura de sirop

0 voturi    0 comentarii
45 min
Budinci
Griu cu lapte