Chec pufos cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chec pufos cu mere

Ingrediente

  • 2 mere
  • 200 gr faina
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 4 oua
  • un plic de zahar vanilat
  • un varf de cutit de sare
  • 1 lingurita praf de copt - optional ( eu nu am adaugat )

Mod de preparare

Intr-un castron amestecati untul topit cu zaharul si zaharul vanilat. Mixati timp de 5 minute cu un mixer pana ce compozitia se deschide la culoare si devine mai pufoasa.

Separati ouale.

Adaugati unul cate unul galbenusurile, mixand dupa fiecare pana la omogenizare.

Apoi adaugati faina in care ati pus un varf de sare si continuati sa mixati pana obtineti un aluat uniform.

Bateti albusurile spuma.

Le adaugati peste aluat si amestecati incet cu o spatula pana se incorporeaza si acestea.

Incingeti cuptorul la 180 grade C

Turnati compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. ( daca tava necesita )

Curatati merele de coaja, le taiati in bucati de marimea dorita si le infigeti in compozitie.

Dati la cuptor pentru 10 minute.

Reduceti temperatura la 165 grade si lasati inca 30-35 de minute.

Faceti testul scobitorii dupa 30 de minute iar cand este gata o scoateti si o lasati sa se raceasca in tava pe gratarul de la cuptor. ( nu in cuptor ).

Pudrati cu zahar si serviti cu multa pofta !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise