Chec pufos cu nuci

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Chec pufos cu nuci

Ingrediente

  • 4 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 canita zahar (cana de 150 ml)
  • 1 canita faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • o mana miez de nuca
  • 1 lingura coaja de portocala confiata ( eu am de la Bunatati din Natura)
  • 2 lingurite miam miam cu ciocolata (asta daca aveti)

Mod de preparare

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea.

Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie cu ajutorul unei palete de silicon.

Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitia de mai sus.

Ungem o tava de chec cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.

Cealalta jumatate o amestecam cu cacaoa si miam miam.

Turnam compozitia de cacao peste cea alba, iar deasupra punem miezul de nuca taiat bucati si coaja de portocala confiata.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute, facem testul cu scobitoarea.

Il scoatem cand este gata, il lasam sa se raceasca si servim.

O sa mancati 2-3 felii si tot o sa mai vreti ;)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor