Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare apoi cu zaharul pana obtinem o bezea.
Stingem praful de copt cu zeama de lamaie, il punem peste albusuri, apoi incorporam faina cernuta, zaharul cu pastai de vanilie si coaja rasa de lamaie cu ajutorul unei palete de silicon.
Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitia de mai sus.
Ungem o tava de chec cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.
Cealalta jumatate o amestecam cu cacaoa si miam miam.
Turnam compozitia de cacao peste cea alba, iar deasupra punem miezul de nuca taiat bucati si coaja de portocala confiata.
Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 30-35 de minute, facem testul cu scobitoarea.
Il scoatem cand este gata, il lasam sa se raceasca si servim.
O sa mancati 2-3 felii si tot o sa mai vreti ;)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii