autor:

vera

» » Prajituri

Chec pufos-reteta mamei mele

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2011

Ingrediente
8oua, 2cani zahar, 2 canifaina+4 linguri faina, 2 pahare ulei semi, 4 linguri de apa fierbinte, 1-2 plicuri praf de copt, zahar vanilat, un praf de sare, 2-3 linguri caco

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

48 voturi

Mod de preparare

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;

Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fiarta;Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat sau eventuala esenta, si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri;

Incorporam faina cernuta (cele doua cani si in plus cele patru linguri)si amestecata cu praful de copt,omogenizam cu o paleta;

Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao;

Ungem si tapetam 2 tavi de chec,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao;

Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute;

Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste;

Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos-reteta mamei mele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Bounty

Bounty

Blat: Se freaca untul cu zaharul pana devine cremos si zaharul s-a topit. Se adauga ouale,

8 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri
Prajitura orange

Prajitura orange

Blatul: -separam 10 albusuri de galbenusuri.Albusurile in care adaugam un praf de sare si 16 linguri

10 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vera , 06 februarie 2017

    Imi iese prea dulce, sunt 8 oua

  • Fara foto

    Mitica , 03 februarie 2017

    Nu iese prea dulce ?

  • Fara foto

    Maria , 11 martie 2016

    Ce inseamna ,,2 pahare de ulei semi"?

    • Fara foto

      mariana , 22 iulie 2015

      Cat ulei,mai exact!

    • Fara foto

      Geta Maianu , 26 iunie 2015

      Eu am facut checul este bun

    • Fara foto

      Nesu Daniela , 25 iunie 2015

      Nu mai pune praf de copt... creste super!

    • Fara foto

      Anisoara Goleanu , 28 noiembrie 2013

      Aceasta e prajitura casei in familia mea!

    • Fara foto

      Buzea Lica , 28 octombrie 2013

      bun

    • Fara foto

      Maria Teo , 28 septembrie 2013

      Cine a scris reteta ,a scris-o foarte bine...doamna Mari Ichim.Daca ati fi citit cu atentie ati fi vazut ca faina se adauga toata de la inceput(adica 2 cani+4 linguri) apoi in compozitia care se opreste se adauga cacao...Succes in bucatarie,se pare ca aveti nevoie.

    • Fara foto

      Ramona Stefan , 27 septembrie 2013

      Ce-o fi asa de greu. Eu am facut-o si e super super bun checul.

    • Fara foto

      Stefania Camelia Horvath , 27 septembrie 2013

      Aceasta e prajitura casei in familia mea!

    • Fara foto

      Rodica Cerchez , 27 septembrie 2013

      astea nu sant retete fara cantitati!!!!

    • Fara foto

      Cristian Ionut , 25 iulie 2013

      hmmm

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

      Multumesc,mult!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      Delicios!!Imi place mult checul!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 30 martie 2011

      ce bine arata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

48 voturi

Ingrediente

  • 8oua
  • 2cani zahar
  • 2 canifaina+4 linguri faina
  • 2 pahare ulei semi
  • 4 linguri de apa fierbinte
  • 1-2 plicuri praf de copt
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri caco

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Vera

Imi iese prea dulce, sunt 8 oua

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
prajitura Caramela