Se freaca spuma o cana de zahar cu galbenusurile, pana devine ca o crema,se adauga pe rand zaharul vanilat,esenta de rom, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine,se pune praful de copt stins cu lamaie (sau otet), cele 2 cani de faina si se amesteca, se adauga nucile si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare,se adauga putin cate putin cele trei sferturi de zahar,dupa acea se incorporeaza usosr usor in compozitia cu galbenusurile.
Se toarna totul in 3 tavi de chec sau in doua tavi de cozonac unse cu margarina/ulei si tapetata cu faina (puteti folosi foi de copt).
Opriti putin din compozitia rezultata si adaugati cele 2 linguri de cacao,si se toarna peste compozitia din tava (puteti tapeta cu o furculita pentru a da un contur mai bun checului).
La final se pudreaza cu zahar vanilat pudra.
*sugestie: puteti dizolva o ciocolata intr-un ibric, rezultand un topping de ciocolata pe care il puteti pune pe chec!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii