Chec pufos

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chec pufos

Ingrediente

  • Pt o tava:
  • 4 oua
  • o cana de faina
  • o cana de zahar
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • 2 lg de cacao
  • 1/2 cana de ulei

Mod de preparare

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, jumatate din zahar + zaharul vanilat.

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul ramas, pana acesta se dizolva, se adauga uleiul si bicarbonatul stins. Galbenusurile se pun apoi peste albusurile batute.

Se amesteca usor cu o spatula/arc, dupa incorporare se adauga faina in ploaie, cernuta. Se amesteca din nou.

Jumatate din compozitie se pune intr-un alt vas si se adauga cele doua lg de cacao, cernuta.

Intr-o tava tapetata cu hartie se pune prima data jumatate din comp. alba, jumatate din comp. cu cacao, iar cu o furculita incercati sa amestecati usor cele doua spume. De-asupra punem comp. alba care a mai ramas si cea de cioco.

Se baga in coptorul preincalzit pt 30 de min.

Este tare usor de preparat si mmmm...gustos :D

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor