Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din ultimul numar al revistei Good Food. Asa ca, m-am gandit sa il replic in felul meu, fara stafidele recomandate-n reteta lor (prietenii stiu de ce) si alte mici modificari. Te las sa te convingi ca merita sa-l incerci, facandu-ti pofta in dublu exemplar, cu fotografii original si copie :).
Tapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform.
Intr-un blender, amesteci untul cu zaharul, adaugi apoi oul, esenta de vanilie si restul de banane.
Intr-un alt vas, combini faina cu praful de copt si nucile. Amesteci ambele compozitii cu mixerul, pana iese un aluat dens, omogen, mai degraba vascos.
Torni aluatul in tava si-l intinzi uniform, cu grija sa nu deranjezi stratul de banane. Pui in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de min. Dupa primele 20 de min, ii scazi temperatura pana la 150 de grade. Asa am procedat eu, insa in revista este recomandat acelasi timp de coacere insa la 140 de grade. In orice caz, faci mai intai testul scobitorii.
Lasi cateva minute sa se raceasca in tava si apoi rastorni pe un platou si indepartezi hartia de copt. Poti servi cu smantana dulce, cu frisca, cu nuci intregi, cu stafide. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii