Chec sărat cu ceapă si bacon

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Chec sărat cu ceapă si bacon

Ingrediente

  • - 3 ouă
  • - 100 g de brânză
  • - 2 sau3 cepe
  • - 1 ardei roşu
  • - 1 praf de copt
  • - 1 lingură de concentrate de tomate(sau o roşie bucaţele)
  • - 100 g de caşcaval ras
  • - 100 g de bacon
  • - 125 g de făină
  • 1 lingura de ulei de măsline
  • - sare şi piper

Mod de preparare

Preîncălzeste cuptorul la 180°C .

Curăţă şi taie ceapa rondele, la fel ardeiul si baconul. Căleşte–le împreună fără să se coloreze.

Bate ouăle, adaugă sarea, piperul, caşcavalul, brânza, pasta de tomate.

Amestecă făina cu praful de copt. Amestecă-le cu ceapa şi şunca.

Verifică gustul.

Amesteca totul si toarnă în tava de chec unsă.

Coace 40-45 minute.Verifică daca nu e prea mare focul si redu putin în partea a doua a coacerii.

Lasa sa se răceasca puţin în forma ca e foarte fraged şi se poate rupe1 Pune-l apoi pe hârtie de bucatărie.

Se poate servi cald sau rece. E bun si de o gustare sau de dus la iarbă verde.

Serveste cu o salata verde, cu roşii sau aşa cum este.

Observaţii:

Daca nu ai bacon, pune salam, suncă, ce ai. Cu brânza la fel, poţi pune si telemea mai veche(sa nu aibă apă).

Eu fac 2 checuri deodată ca încap în cuptor. Poţi dubla cantitatea sau face alt chec sărat(vezi reţeta mea cu măsline)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise