Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 300 g faina, , 4 oua, , 250 g zahar tos, , 200 g unt + inca 30 g, , 50 g pudra de migdale, , 50 g migdale taiate marunt, , 150 g stafide, , 50 g coaja de portocala confiata, , 50 g coaja de lamaie confiata, , 1 plic praf de copt, , 100 ml rom, , 1 varf de cutit sare, , 100 g migdale intregi curatate de coaja.
Dificultate: Medie | Timp: 30 min
0 voturi
Mod de preparare
Spargeti ouale intr-un bol, bateti-le cu sarea si incorporati-le - putin cate putin - in crema de unt, adaugand de fiecare data si cate-o lingura din faina cernuta.
Bateti compozitia cu telul, pana ce se albeste si devine cremoasa. Taiati bucatele cojile de portocala si de lamaie sau tocati-le ceva mai mare si incorporati-le in compozitie impreuna cu stafidele si cu faina ramasa. Continuati sa bateti, dar mai usor, pana ce se asimileaza perfect faina, ca sa nu se faca cocoloase.
Incingeti cuptorul la 210ş si ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii mai inalti si detasabili. Taiati o fasie lunga de hartie pentru copt - de doua ori mai lata decat peretii formei - si ungeti-o cu unt, doar pe o parte. Imbracati cu ea peretii tavii, asezand-o cu partea unsa spre interior. Turnati aluatul in forma, curatind bine castronul cu o spatula.
Loviti forma de planseta ca sa se taseze aluatul si puneti - in cercuri concentrice -, pe toata suprafata checului, migdalele taiate in doua. Dati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 30 de minute la 210ş, dupa care reduceti temperatura la 180ş si tineti-l inca 50 de minute la cuptor. Incercati daca s-a copt cu lama unui cutit (trebuie sa ramana curata), scoateti checul din forma si indepartati hartia abia dupa ce s-a racit.