autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec scotian

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 300 g faina, , 4 oua, , 250 g zahar tos, , 200 g unt + inca 30 g, , 50 g pudra de migdale, , 50 g migdale taiate marunt, , 150 g stafide, , 50 g coaja de portocala confiata, , 50 g coaja de lamaie confiata, , 1 plic praf de copt, , 100 ml rom, , 1 varf de cutit sare, , 100 g migdale intregi curatate de coaja.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati stafidele in romul amestecat cu 500 ml de apa calduta. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si frecati - intr-un castron - 200 g unt moale cu pudra de migdale si cu zaharul, pana ce obtineti o crema omogena.
Spargeti ouale intr-un bol, bateti-le cu sarea si incorporati-le - putin cate putin - in crema de unt, adaugand de fiecare data si cate-o lingura din faina cernuta.
Bateti compozitia cu telul, pana ce se albeste si devine cremoasa. Taiati bucatele cojile de portocala si de lamaie sau tocati-le ceva mai mare si incorporati-le in compozitie impreuna cu stafidele si cu faina ramasa. Continuati sa bateti, dar mai usor, pana ce se asimileaza perfect faina, ca sa nu se faca cocoloase.
Incingeti cuptorul la 210ş si ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii mai inalti si detasabili. Taiati o fasie lunga de hartie pentru copt - de doua ori mai lata decat peretii formei - si ungeti-o cu unt, doar pe o parte. Imbracati cu ea peretii tavii, asezand-o cu partea unsa spre interior. Turnati aluatul in forma, curatind bine castronul cu o spatula.
Loviti forma de planseta ca sa se taseze aluatul si puneti - in cercuri concentrice -, pe toata suprafata checului, migdalele taiate in doua. Dati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 30 de minute la 210ş, dupa care reduceti temperatura la 180ş si tineti-l inca 50 de minute la cuptor. Incercati daca s-a copt cu lama unui cutit (trebuie sa ramana curata), scoateti checul din forma si indepartati hartia abia dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec scotian" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu frisca si piersici din compot

Prajitura cu frisca si piersici din compot

Se face un blat normal batand spuma tare albusurile cu zaharul,adaugand pe rand galbenusurile si

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Banana Fairy Cakes

Banana Fairy Cakes

Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema pufoasa. Adaugati oul si amestecati totul

14 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 300 g faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar tos
  • 200 g unt + inca 30 g
  • 50 g pudra de migdale
  • 50 g migdale taiate marunt
  • 150 g stafide
  • 50 g coaja de portocala confiata
  • 50 g coaja de lamaie confiata
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml rom
  • 1 varf de cutit sare
  • 100 g migdale intregi curatate de coaja.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Rasturnata cu visine si crema de lime