Se separa albusurile de galbenusuri. La cele 4 albusuri se adauga foarte putina sare (mai putin decat un varf de cutit), apoi se bat spuma tare, se adauga zaharul putin cate putin, zaharul vanilat, galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se adauga treptat in compozitie, amestecand de sus in jos, cu o lingura de lemn. Se toarna doua treimi din compozitie in cele 2 tavi de chec unse in prealabil cu putin ulei si tapetate cu faina. In cea de-a treia parte ramasa din compozitie se adauga cele 2 linguri de cacao freacate bine cu putina apa fierbinte si o lingurita de zahar pudra. Compozitia obtinuta se imparte in doua si se pune cu o lingura pe mijlocul tavilor de chec. Cu o furculita se fac forme in compozitia alba. Se pun si cativa samburi de nuca - pentru finete.
Cuptorul se porneste inainte de a se pregati checul.
Se coace cca 15 min la foc tare, fara a se deschide usa cuptorului, apoi cca 30 min la foc mic.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii