Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ingrediente
3 oua, 14 linguri zahar pudra, 14 linguri ulei, 14 linguri lapte, 1/2 pliculet praf de copt, 1 pliculet zahar vanilinat, faina cat cuprinde, 2 lingurite de cacao, 1 patratel de ciocolata menaj
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se bat cu mixerul ouale impreuna cu zaharul pana cand se dubleaza volumul compozitiei. Se adauga uleiul, amestecand continu. Apoi se adauga laptele, praful de copt si zaharul vanilinat si se omogenizeaza foarte bine aceasta compozitie. Se incepe adaugarea fainii cernute, in ploaie si amestecand cu un tel fix; se adauga faina pana cand compozitia arata ca o smantana groasa, care curge. Se pregateste o tava de chec, se asaeza hartie de copt in tava si se toarna compozitia in forma, pastrand in castron 1/4 de compozitie care se amesteca cu cele 2 lingurite de cacao. Se toarna pe deasupra checului din tava si se face un model cu furculita.Tava se da la cuptor, incalzit in prealabil, la temperatura de 220 grade pana cand se rumeneste bine deasupra. Se scoate din tava , se lasa la racit si apoi se toarna pe deasupra o glazura facuta din ciocolata menaj topita in bain- mare.
Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC SOFIA" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful
2 voturi
0 comentarii
50 min
Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta
15 voturi
2 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009
Am preparat si eu chec cu cacao, insa am adaugat bucatele de ciocolata amaruie.Este foarte bun si cel cu ciocolata de casa.