autor:

Cristinyela

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Chec tigrat

Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristinyela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2018

Ingrediente
8 oua, 250 g zahar, 230 g faina, 70 ml ulei, esenta de vanilie, 1 lingura de cacao, colorant alimentar galben

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru inceput vom separa galbenusurile de albusuri si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar (125 g).

Separat, galbenusurile le frecam cu restul de zahar pana cand acesta se topeste. Apoi incorporam uleiul ca la maioneza si adaugam si esenta de vanilie.

Dupa aceasta vom amesteca cu o spatula galbenusurile cu bezeaua de albusuri, dupa care vom turna si faina. Amestecam compozitia usor pana la omogenizare.

Compozitia obtinuta o impartim egal in 3 vase: compozitie, compozitie in care punem 2-3 picaturi de colorant galben, compozitie amestecata cu 1 lingura cacao. Turnam compozitia in 3 pungi care le taiem la varf, dupa care in tava de copt tapetata cu faina vom turna compozitia alternand culorile. Dupa fiecare rand vom presara cacao, apoi repetam operatia pana terminam compozitia din pungi.

Introducem tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec tigrat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec tigrat

Chec tigrat

Albusurile, impreuna cu un praf de sare, le mixam bine de tot, pina obtinem o spuma tare. Adaugam

4 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Prajitura cu zahar ars si cremino mentolat

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 230 g faina
  • 70 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de cacao
  • colorant alimentar galben

Raporteaza reteta

Retete
de Cristinyela
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

71 voturi    12 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

17 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

4 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Placinta cu rubarba Placinta cu rubarba

Rubarba se spală, se şterge cu prosop de hârtie şi se taie în felii de 1 cm . Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu lapte condensat Chec cu lapte condensat

Mixez laptele condensat si ouale, apoi adaug drojdia uscata si 50 ml unt topit. Mixez bine, iar la sfarsit adaug treptat faina; mixez

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu piscoturi
Cookie Settings