autor:

O romanca din diaspora,gateste

» » Dulciuri diverse

Chec zebra

Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 martie 2013

Ingrediente
4 oua, 200 g zahar, 1 cana de lapte, 200 ml ulei, 400 g faina, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

1.Separam albusurile de galbenusuri
2.Batem spuma albusurile apoi adaugam zaharul si mixati bine.
3.Adaugam laptele,uleiul iar dupa faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.
4.Compozitia rezultata se inparte in doua parti egale iar in jumatate se pune cele 2 linguri de cacaua.
5.Se unge o tava rotunda bine cu unt (tava mea de 26 cm)si se incalzeste cuptorul la 180 grade celsius
6.In centru se pun 3 linguri de compozitie alba apoi exact peste compozitia alba tot in centru 4 linguri cu cacaua apoi iarasi trei alba si 4 cu cacaua pana la terminarea compozitiei (dar atentie numai in centru mereu veti vedea si in poza)
7.Se pune in cuptorul bine incins la temperatura medie 180 grade.
8.Este gata cand trece proba cu scobitoarea
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec

Chec "Zebra" cu faina de porumb

Porumbul conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec"Zebra"

Se bat 2 oua intregi cu 1 cana de zahar si se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam 1 cana de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Monica Harosa Monica , 14 octombrie 2013

    bun

  • O romanca din diaspora,gateste

    O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine) , 06 martie 2013

    Nu se pune galbenusurile se adauga laptele,uleiul peste albusurile batute spuma cu zaharul si restul ingredientelor ce mai sunt merita incercat nu cred ca o sa dai gres la mine acest chec a fost prima incercare si am fost foarte mutumita de el! :-*

  • Fara foto

    MARIN GEORGETA (Bucatar sef) , 05 martie 2013

    Nu se pun si galbenusurile la chec?Sau se adauga cu laptele..uleiul......?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana de lapte
  • 200 ml ulei
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri cacao

Raporteaza reteta

Retete
de O romanca din diaspora,gateste
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Nuci

Nuci

Bate ouale cu zaharul, adauga untul topit, vanilia si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie.

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa

4 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

O romanca din diaspora,gateste (Chef de cuisine)

Nu se pune galbenusurile se adauga laptele,uleiul peste albusurile batute spuma cu zaharul si restul ingredientelor ce mai sunt merita incercat nu cred ca o sa dai gres la mine acest chec a fost prima incercare si am fost foarte mutumita de el! :-*

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
"Fructe" din biscuiti si nuca de cocos.