autor:

Lia Maria

» » Aperitive

Chec cu ciuperci

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 februarie 2010

Ingrediente
1kg ciuperci proaspete, 3 cepe rosii, 2 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 fir de praz (doar partea verde), 1 legatura frunze de telina, 1 legatura frunze de patrunjel, 50g cascaval ras, 50g unt, 200ml smantana, 200g branza de burduf, 4 linguri pesmet, 2 linguri faina, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

20 voturi

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu ulei, cam 2 minute, dupa care adaugam ciupercile spalate si taiate felii. Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci, apoi tragem tigaia deoparte.
Intre timp ungem cu unt forma in care vom coace checul si o tapetam cu 1 lingura pesmet.
Dupa ce s-au racit putin ciupercile, adaugam 3 linguri pesmet, branza de burduf maruntita, smantana, galbenusurile, faina, verdeata tocata marunt si amestecam totul bine si mai condimentam daca este nevoie. Batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie. Rasturnam totul in forma, deasupra presaram cascavalul si introducem tava in cuptor pentru 80 de minte la foc mediu. Cand s-a format crusta maronie deasupra, ar trebui sa fie gata, dar pentru a fi siguri de acest lucru , testam checul cu un bat de frigarue. Rasturnam tava, cu crusta in jos, pe o tava sau platou si se feliaza cand s-a racit. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Se curata ciupercile si se taie cubulete.Intre timp calim ceapa in ulei, Adaugam si 2 linguri de

12 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Chec cu ciuperci

Chec cu ciuperci

Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu

9 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Este un aperitiv foarte bun si usor de facut ...

  • Georgiana Cosac

    Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

    Arata delicios!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

    Arata excelent.

    • Fara foto

      lia , 23 februarie 2010

      Va multumesc tuturor pentru aprecieri.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      bun, foarte bun!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Meserias!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Felicitari! Arata foarte bine.

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      woooow, e o reteta de nota 10 ! Felicitari! O sa o incerc cu siguranta, pentru ca imi plac foarte mult ciupercile!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Foarte bun, dar si aspectuos.O idee excelenta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1kg ciuperci proaspete
  • 3 cepe rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 fir de praz (doar partea verde)
  • 1 legatura frunze de telina
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 50g cascaval ras
  • 50g unt
  • 200ml smantana
  • 200g branza de burduf
  • 4 linguri pesmet
  • 2 linguri faina
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Este un aperitiv foarte bun si usor de facut ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Briose picante