Taiem ceapa marunt, zdrobim usturoiul, maruntim frunzele de praz si calim totul intr-o tigaie cu ulei, cam 2 minute, dupa care adaugam ciupercile spalate si taiate felii. Condimentam cu sare si piper, punem un capac si lasam la foc mic pana scade toata apa lasata de ciuperci, apoi tragem tigaia deoparte.
Intre timp ungem cu unt forma in care vom coace checul si o tapetam cu 1 lingura pesmet.
Dupa ce s-au racit putin ciupercile, adaugam 3 linguri pesmet, branza de burduf maruntita, smantana, galbenusurile, faina, verdeata tocata marunt si amestecam totul bine si mai condimentam daca este nevoie. Batem albusurile spuma si le amestecam usor in compozitie. Rasturnam totul in forma, deasupra presaram cascavalul si introducem tava in cuptor pentru 80 de minte la foc mediu. Cand s-a format crusta maronie deasupra, ar trebui sa fie gata, dar pentru a fi siguri de acest lucru , testam checul cu un bat de frigarue. Rasturnam tava, cu crusta in jos, pe o tava sau platou si se feliaza cand s-a racit. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii