Ingrediente
Faina 260 g, Praf de copt 2 lingurite, Scortisoara 1 1/2 lingurita, Sare 1 varf de cutit, Stafide 60 g, Miez de dovleac 250 g, Ou 1 buc, Zahar 140 g, Unt 125 g, Smantana 250 g
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
2 voturi
Mod de preparare
Dovleacul se da prin razatoarea mare. Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, scortisoara si stafidele. Oul se bate adaugandu-se pe parcurs zaharul, untul si smantana amestecand intruna. Apoi se adauga dovleacul ras in compozitia de ou si faina amestecata cu ingredientele spuse mai sus. Se iau formele de checuri si se ung (sau briose) apoi se toarna in ele aluatul (cam 2/3 din volumul fiecareia pentru ca mai cresc la copt) si se dau la cuptor 20-25 de minute sau dupa cuptorul fiecaruia cand se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa aprox 5 min. si apoi se scot din forme.
Sa aveti pofta!