autor:

xtyna

» » Dulciuri diverse

Checuri cu dovleac pentru copii

Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 noiembrie 2012

Ingrediente
Faina 260 g, Praf de copt 2 lingurite, Scortisoara 1 1/2 lingurita, Sare 1 varf de cutit, Stafide 60 g, Miez de dovleac 250 g, Ou 1 buc, Zahar 140 g, Unt 125 g, Smantana 250 g

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul.

Dovleacul se da prin razatoarea mare. Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, scortisoara si stafidele. Oul se bate adaugandu-se pe parcurs zaharul, untul si smantana amestecand intruna. Apoi se adauga dovleacul ras in compozitia de ou si faina amestecata cu ingredientele spuse mai sus. Se iau formele de checuri si se ung (sau briose) apoi se toarna in ele aluatul (cam 2/3 din volumul fiecareia pentru ca mai cresc la copt) si se dau la cuptor 20-25 de minute sau dupa cuptorul fiecaruia cand se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.

Dupa ce se scot din cuptor se lasa aprox 5 min. si apoi se scot din forme.

Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Checuri cu dovleac pentru copii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot

2 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Spalam merele si le scobim in mijloc, batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nucile si scortisoara,

1 vot    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • Faina 260 g
  • Praf de copt 2 lingurite
  • Scortisoara 1 1/2 lingurita
  • Sare 1 varf de cutit
  • Stafide 60 g
  • Miez de dovleac 250 g
  • Ou 1 buc
  • Zahar 140 g
  • Unt 125 g
  • Smantana 250 g

Raporteaza reteta

Retete
de xtyna
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

25 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita de ciuperci cu vita

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

22 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta de smochine cu iaurt si portocale