Checuri sărate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Checuri sărate

Ingrediente

  • 1.Chec cu măsline, roşii uscate şi parmezan
  • • 250 g de făină
  • • 1/2 plic de praf de copt
  • • 3 ouă mari
  • • 120 ml de ulei
  • • 120 ml de lapte
  • • 2 căţei de usturoi
  • • 15 măsline
  • • Vreo 15 roşii uscate
  • • 80 g de caşcaval ras
  • • 40 g de parmezan ras
  • • Sare
  • • piper
  • 2.Chec cu peşte afumat şi măsline
  • • 150 g de peşte afumat
  • • 3 ouă
  • • 75 g de făină
  • • 200 ml de lapte
  • • 100 g de caşcaval ras
  • • 50 ml de ulei
  • • 1 pumn de măsline verzi fără sâmburi
  • • 1 linguriţă de praf de copt

Mod de preparare

1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile.

Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare. Încorporează usor în preparat.

Adaugă legumele şi brânzeturile, amestecă bine.

Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la 200°C, termostat 6-7, timp de 45 de minute. Lasă la răcit.

2.Taie felii măslinele şi peştele. Într-un castron amestecă toate ingredientele: peşte, făină, praf de copt, ouă lapte, caşcaval,ulei, măsline . Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la 200°C, termostat 6-7, timp de 20 de minute. Decorează cu roşii mici şi salată.

NOTĂ:

A se constata că eu le-am amestecat pe toate şi am făcut un singur chec, mai adaugând foi de ceapă, de usturoi, rucola etc.A ieşit bun, dar, dacă nu va e lene, sa le faceţi separat.

Dacă aveţi imaginaţie şi îndemânare, creaţi din ce aveţi prin frigider checul personal. La mine, acţiunea s-a numit: Ia să golim frigiderul!

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise