Eu fac asa: Incep cu sfarsitul. Adica, pun la foc fructele direct congelate,cu 4 linguri zahar si 2 de zeama de lamaie. Le las sa fiarba 20 minute, timp in care pregatesc restul.
Blat:
Se dau in blender biscuitii si nucile, untul se pune la foc sa se topesca si apoi se amesteca toate ingredientele.
Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu pereti detasabili acoperita in prealabil cu hartie de copt(daca nu folositi hartie de copt, riscati sa zgariati tava cand taiati prajitura si nu e dorit ).
Cu ajutorul unei linguri apasati compozitia zdravan pana o intindeti pe toata suprafata formei pana se formeaza un blat legat.Se da tava la frigider.
Crema:
Se mixeaza crema de branza, mascaoponele, zaharul si esenta de vanile cam 3-4 minute.Rasturnati crema rezultata peste blat si inapoi fuguta cu tava la frigider.
In timpul asta s-au scurs cele 20 minute de fiert fructele, asa ca puneti plicul de tort jelee, mai lasati sa fiarba 1 minut, amestecand bine si gata. Lasati sa se raceasca putin cat sa nu fie foarte fierbinti si le rasturnati peste crema.
Teoretic se lasa prajitura la frigider cateva ore, dar va sigur ca se poate taia si dupa o ora.
P.S. Crema de branza eu am folosit Clasic de la Hochland sau Ecologica de La Dorna. Nu merge orice fel de crema de branza, pentru ca unele sunt sarate prea tare.
Asta e tot.
Sa aveti pofta !
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii