autor:

MOISE ANCA

» » Prajituri

Cheesecake

Autor: MOISE ANCA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MOISE ANCA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
Blat:, 1/3 Pachet biscuiti normali, 100 g. unt, 2 linguri cacao, 2 linguri lapte, 100 g. nuci macinate, Crema:, 250 g. mascarpone, 400 g. crema de branza, 90 g. zahar pudra, 1 esenta vanile, Fructe:, 350 g. amestec de fructe de padure, 4 linguri zahar, 1 plic Tort Jelee incolor, 2 linguri zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Eu fac asa: Incep cu sfarsitul. Adica, pun la foc fructele direct congelate,cu 4 linguri zahar si 2 de zeama de lamaie. Le las sa fiarba 20 minute, timp in care pregatesc restul.

Blat:

Se dau in blender biscuitii si nucile, untul se pune la foc sa se topesca si apoi se amesteca toate ingredientele.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu pereti detasabili acoperita in prealabil cu hartie de copt(daca nu folositi hartie de copt, riscati sa zgariati tava cand taiati prajitura si nu e dorit ).

Cu ajutorul unei linguri apasati compozitia zdravan pana o intindeti pe toata suprafata formei pana se formeaza un blat legat.Se da tava la frigider.

Crema:

Se mixeaza crema de branza, mascaoponele, zaharul si esenta de vanile cam 3-4 minute.Rasturnati crema rezultata peste blat si inapoi fuguta cu tava la frigider.

In timpul asta s-au scurs cele 20 minute de fiert fructele, asa ca puneti plicul de tort jelee, mai lasati sa fiarba 1 minut, amestecand bine si gata. Lasati sa se raceasca putin cat sa nu fie foarte fierbinti si le rasturnati peste crema.

Teoretic se lasa prajitura la frigider cateva ore, dar va sigur ca se poate taia si dupa o ora.



P.S. Crema de branza eu am folosit Clasic de la Hochland sau Ecologica de La Dorna. Nu merge orice fel de crema de branza, pentru ca unele sunt sarate prea tare.

Asta e tot.

Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake cu gem de capsuni

Cheesecake cu gem de capsuni

Pentru baza: sfaramam cat mai fin biscuitii, topim untul si amestecam cu biscuitii sfaramati. Aceasta

23 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Cheesecake cu fructe

Cheesecake cu fructe

Biscuiți se fărâma și se amesteca cu untul topit. Se asaza pereții detasabili pe un platou

0 voturi    0 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Chender , 04 august 2013

    Ce inseamna 1/3 pachet biscuit? La ce gramaj aplicam 1/3?

  • Fara foto

    Adriana Cluj , 04 august 2013

    Ce inseamna 1/3 pachet biscuit? La ce fel de pachet aplicam 1/3? Multumesc,

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

    imi plac mult prajiturile cu branza, bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 1/3 Pachet biscuiti normali
  • 100 g. unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 100 g. nuci macinate
  • Crema:
  • 250 g. mascarpone
  • 400 g. crema de branza
  • 90 g. zahar pudra
  • 1 esenta vanile
  • Fructe:
  • 350 g. amestec de fructe de padure
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic Tort Jelee incolor
  • 2 linguri zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Adriana Cluj

Ce inseamna 1/3 pachet biscuit? La ce fel de pachet aplicam 1/3? Multumesc,

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema la rece