autor:

MOISE ANCA

» » Prajituri

Cheesecake

Autor: MOISE ANCA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MOISE ANCA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 15 februarie 2013

Ingrediente
Blat:, 1/3 Pachet biscuiti normali, 100 g. unt, 2 linguri cacao, 2 linguri lapte, 100 g. nuci macinate, Crema:, 250 g. mascarpone, 400 g. crema de branza, 90 g. zahar pudra, 1 esenta vanile, Fructe:, 350 g. amestec de fructe de padure, 4 linguri zahar, 1 plic Tort Jelee incolor, 2 linguri zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Eu fac asa: Incep cu sfarsitul. Adica, pun la foc fructele direct congelate,cu 4 linguri zahar si 2 de zeama de lamaie. Le las sa fiarba 20 minute, timp in care pregatesc restul.

Blat:

Se dau in blender biscuitii si nucile, untul se pune la foc sa se topesca si apoi se amesteca toate ingredientele.

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma cu pereti detasabili acoperita in prealabil cu hartie de copt(daca nu folositi hartie de copt, riscati sa zgariati tava cand taiati prajitura si nu e dorit ).

Cu ajutorul unei linguri apasati compozitia zdravan pana o intindeti pe toata suprafata formei pana se formeaza un blat legat.Se da tava la frigider.

Crema:

Se mixeaza crema de branza, mascaoponele, zaharul si esenta de vanile cam 3-4 minute.Rasturnati crema rezultata peste blat si inapoi fuguta cu tava la frigider.

In timpul asta s-au scurs cele 20 minute de fiert fructele, asa ca puneti plicul de tort jelee, mai lasati sa fiarba 1 minut, amestecand bine si gata. Lasati sa se raceasca putin cat sa nu fie foarte fierbinti si le rasturnati peste crema.

Teoretic se lasa prajitura la frigider cateva ore, dar va sigur ca se poate taia si dupa o ora.



P.S. Crema de branza eu am folosit Clasic de la Hochland sau Ecologica de La Dorna. Nu merge orice fel de crema de branza, pentru ca unele sunt sarate prea tare.

Asta e tot.

Sa aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Double chocolate cheesecake

Double chocolate cheesecake

Sfarama biscuitii si amesteca-i cu untul topit apoi preseaza acest amestec intr-o tava rotunda de

2 voturi    3 comentarii
20 min
Torturi
Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Gelle-cheesecake cu ananas si krantz

Se maruntesc biscuitii la robot, apoi se amesteca bine cu untul topit si miezul de nuca. Se toarna

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Chender , 04 august 2013

    Ce inseamna 1/3 pachet biscuit? La ce gramaj aplicam 1/3?

  • Fara foto

    Adriana Cluj , 04 august 2013

    Ce inseamna 1/3 pachet biscuit? La ce fel de pachet aplicam 1/3? Multumesc,

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 18 februarie 2013

    imi plac mult prajiturile cu branza, bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 1/3 Pachet biscuiti normali
  • 100 g. unt
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lapte
  • 100 g. nuci macinate
  • Crema:
  • 250 g. mascarpone
  • 400 g. crema de branza
  • 90 g. zahar pudra
  • 1 esenta vanile
  • Fructe:
  • 350 g. amestec de fructe de padure
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic Tort Jelee incolor
  • 2 linguri zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Adriana Cluj

Ce inseamna 1/3 pachet biscuit? La ce fel de pachet aplicam 1/3? Multumesc,

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Cornulete