autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Cheesecake Andra

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2011

Ingrediente
Blat:, 150 g de biscuiţi, 50 g de unt, 50 g de nuci, 50 g de zahăr brun, Crema:, 900g de brânză tip Philadelphia, 150-200 g smântănă groasă acrişoară(lapte covăsât), zahăr pudră după gust, esenţă de vanilie sau coajă rasă de lămâie, 2 linguri de făină, 4 ouă, Glazura: Un borcan de dulceaţă de afine sau strugurei

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Blat: Mixează biscuiţii, untul, nucile şi zahărul(blender, robot cu cuţit). Se obţine o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă (formă) tapetată cu hârtie de copt sau în formă cu fund detaşabil. Tasează pasta de biscuiţi cu o cană sau pahar apăsând foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.
Se pot pune pe fundul unei tăvi demontabile netapetată cu nimic şi se dă la cuptorul încins tare (220 ºC) pânăse rumeneşte puţin.

Crema: Intre timp se pregăteşte crema din 900g brânza tip Philadelphia, 150-200 g smântănă groasă acrişoară (eu am făcut-o şi cu iaurt grecesc şi a iesit mai dietetică), zahăr pudră după gust, esenţă de vanilie sau coajă rasă de lămâie, 2 linguri de făină. Se lucreaza cu mixerul, apoi se adaugă 4 ouă unul câte unul amestecând după fiecare. Se toarnă peste blat şi se introduce in cuptorul redus la mijlociu (180ºC) până se rumeneşte puţin pe deasupra. Se lasă să se răcească şi apoi şe pune in frigider acoperit cu folie peste noapte sau pentru o zi-două. Cu cât stă mai mult în frigider e mai bună.

Glazura: Un borcan de dulceaţă de afine sau strugurei (li se mai zice afine roşii) sau orice dulceaţă vă place, se amestecă cu zeama de la jumătate de lămâie (dacă e mare sau una întreagă dacă e mică), se acoperă cu folie de plastic şi se pune în microunde vreo 5 minute cred, până începe să clocotească bine. Se indepărtează folia cu grijă, cel mai bine e să o înţepi cu un cuţit ca să iasă aburul fără să te atingă, e foarte periculos dacă ajunge să te ardă, am păţit-o. Arată destul de lichidă. dar se întăreşte mai târziu. Se toarnă peste tartă. Eu o pun cu lingura ca să fiu sigură că e uniformă. Se lasă în frigider să se răcească şi apoi se serveşte.

E consistenta aşa că porţiile vor fi mai micuţe, dar eu pot mânca mai mult că imi place tare mult, he, he! Cred că printre singurele prăjituri ce îmi plac, mai ales că eu pun puţin zahăr şi puţină smântână. Si crusta de la bază de multe ori nu o mănânc, e acolo doar ca să nu se scurgă crema. E bună şi crusta, dar eu nu sunt fan.

Poftă bună!(vă urează fiica mea că ea a făcut checul!)
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake Andra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Placinta cu branza de vaci si stafide,in aluat fraged

Aluatul fraged pe care l-am cumparat de la supermarket este foarte bun,pentru placinta cu branza

19 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
Tort cu crema de nes

Tort cu crema de nes

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma, separat se freaca galbenusurile cu zaharul si

11 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    ce deliciu!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 g de biscuiţi
  • 50 g de unt
  • 50 g de nuci
  • 50 g de zahăr brun
  • Crema:
  • 900g de brânză tip Philadelphia
  • 150-200 g smântănă groasă acrişoară(lapte covăsât)
  • zahăr pudră după gust
  • esenţă de vanilie sau coajă rasă de lămâie
  • 2 linguri de făină
  • 4 ouă
  • Glazura: Un borcan de dulceaţă de afine sau strugurei

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

ce deliciu!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura chinezoaica