autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Cheesecake cu afine si mure

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao), 2 lg zahar brut, o canita fructe de goji, un pachet unt nesarat (200gr), 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime), 200 gr smantana grasa, 1 ciocolata alba topita (aprox.100 gr), 2 oua, 6 linguri zahar, seminte vanilie, 500 gr mure si afine, pt glazura, 1 ciocolata alba combinata cu neagra, 1 cutiuta smantana lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

22 voturi

Mod de preparare

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am inaltat un pic marginile. Am dat la frigider si m-am apucat de pregatit crema.
Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale le-am mixat pana am obtinut o crema fina si spumoasa.Am scos de la frigider forma cu aluat si am turnat peste el crema fina. Am copt la foc mediu cam 40 min. Cand a inceput sa se umfle un pic, am scos de la cuptor si am lasat sa se raceasca putin.
Fructele le-am strecurat putin de zeama si le-am presarat apoi peste tarta.
Ciocolata topita cu smantana lichida, am turnat-o peste fructe, iar zeama lasata de la fructe am turnat-o peste tarta. Am obtinut astfel o combinatie frumoasa de culori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Chec in trei culori

Chec in trei culori

Pregatim doua forme de chec , le ungem si le tapetam cu hartie de copt. Incepem cu prepararea

13 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Pere caramelizate

Pere caramelizate

Perele se curata de coaja si se taie in 3. Se scot cotoarele. Se stropesc cu zeama de lamaie. Intr-o

2 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

    buna ziua! sigur ca va pot spune, nu este vorba de niciun secret. Eu cumpar, de obicei, crema de branza Lacteea, cu continut ridicat de grasime, 20%, care in combinatie cu smantana si ciocolata de calitate asigura un gust demential si o textura cremoasa. Ma bucur ca va place!

  • Fara foto

    Ruxandra , 29 octombrie 2013

    Foarte apetisanta! Felicitari! Ne puteti dezvalui secretul cremei de branza folosite? O faceti in casa, o cumparati ca atare (producatorul?) sau este rezultatul unei combinatii magice?!

  • Fara foto

    Mary Udrea , 27 octombrie 2013

    Minunata! Yummy!

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2013

      ma bucur ca va place >:D< pentru noi a fost grozav!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2013

      minunat arata!

    • Fara foto

      Ani Roman , 25 octombrie 2013

      Ce crema de brânza ați folosit?Imi puteți da numele?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

22 voturi

Ingrediente

  • 400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)
  • 2 lg zahar brut
  • o canita fructe de goji
  • un pachet unt nesarat (200gr)
  • 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 ciocolata alba topita (aprox.100 gr)
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • seminte vanilie
  • 500 gr mure si afine
  • pt glazura
  • 1 ciocolata alba combinata cu neagra
  • 1 cutiuta smantana lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat

11 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

buna ziua! sigur ca va pot spune, nu este vorba de niciun secret. Eu cumpar, de obicei, crema de branza Lacteea, cu continut ridicat de grasime, 20%, care in combinatie cu smantana si ciocolata de calitate asigura un gust demential si o textura cremoasa. Ma bucur ca va place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Rulouri cu budinca