autor:

Laura_Nechita

» » Prajituri

Cheesecake cu afine si mure

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 octombrie 2013

Ingrediente
400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao), 2 lg zahar brut, o canita fructe de goji, un pachet unt nesarat (200gr), 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime), 200 gr smantana grasa, 1 ciocolata alba topita (aprox.100 gr), 2 oua, 6 linguri zahar, seminte vanilie, 500 gr mure si afine, pt glazura, 1 ciocolata alba combinata cu neagra, 1 cutiuta smantana lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

21 voturi

Mod de preparare

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am inaltat un pic marginile. Am dat la frigider si m-am apucat de pregatit crema.
Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale le-am mixat pana am obtinut o crema fina si spumoasa.Am scos de la frigider forma cu aluat si am turnat peste el crema fina. Am copt la foc mediu cam 40 min. Cand a inceput sa se umfle un pic, am scos de la cuptor si am lasat sa se raceasca putin.
Fructele le-am strecurat putin de zeama si le-am presarat apoi peste tarta.
Ciocolata topita cu smantana lichida, am turnat-o peste fructe, iar zeama lasata de la fructe am turnat-o peste tarta. Am obtinut astfel o combinatie frumoasa de culori.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine si mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Piersici

Piersici

Smantana se amesteca cu oul,zaharul pudra, putina sare, untul topit dar racit, coaja rasa de lamaie

5 voturi    0 comentarii
6h
Prajituri
Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao

Napolitane cu nuca,stafide,rahat,merisoare ,glazurate cu crema de cacao

Intr-o cratita punen jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Laura_Nechita

    Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

    buna ziua! sigur ca va pot spune, nu este vorba de niciun secret. Eu cumpar, de obicei, crema de branza Lacteea, cu continut ridicat de grasime, 20%, care in combinatie cu smantana si ciocolata de calitate asigura un gust demential si o textura cremoasa. Ma bucur ca va place!

  • Fara foto

    Ruxandra , 29 octombrie 2013

    Foarte apetisanta! Felicitari! Ne puteti dezvalui secretul cremei de branza folosite? O faceti in casa, o cumparati ca atare (producatorul?) sau este rezultatul unei combinatii magice?!

  • Fara foto

    Mary Udrea , 27 octombrie 2013

    Minunata! Yummy!

    • Laura_Nechita

      Laura_Nechita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2013

      ma bucur ca va place >:D< pentru noi a fost grozav!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2013

      minunat arata!

    • Fara foto

      Ani Roman , 25 octombrie 2013

      Ce crema de brânza ați folosit?Imi puteți da numele?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2013

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

21 voturi

Ingrediente

  • 400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)
  • 2 lg zahar brut
  • o canita fructe de goji
  • un pachet unt nesarat (200gr)
  • 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 ciocolata alba topita (aprox.100 gr)
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • seminte vanilie
  • 500 gr mure si afine
  • pt glazura
  • 1 ciocolata alba combinata cu neagra
  • 1 cutiuta smantana lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

42 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Tort cu cafea, mure si sos de vin rosu

Pregatim mai intai blatul. Amestecam ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, praf copt, bicarbonat

11 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Laura_Nechita (Chef de cuisine)

buna ziua! sigur ca va pot spune, nu este vorba de niciun secret. Eu cumpar, de obicei, crema de branza Lacteea, cu continut ridicat de grasime, 20%, care in combinatie cu smantana si ciocolata de calitate asigura un gust demential si o textura cremoasa. Ma bucur ca va place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema nuga