Cheesecake cu afine si mure

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu afine si mure

Ingrediente

  • 400 gr biscuiti (eu am folosit o parte si cu cacao)
  • 2 lg zahar brut
  • o canita fructe de goji
  • un pachet unt nesarat (200gr)
  • 800 gr crema de branza (am folosit cu 20% grasime)
  • 200 gr smantana grasa
  • 1 ciocolata alba topita (aprox.100 gr)
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • seminte vanilie
  • 500 gr mure si afine
  • pt glazura
  • 1 ciocolata alba combinata cu neagra
  • 1 cutiuta smantana lichida

Mod de preparare

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul topit si am amestecat pana am obtinut o pasta pe care am intins-o intr-o forma de copt si am inaltat un pic marginile. Am dat la frigider si m-am apucat de pregatit crema.

Crema de branza, cu smantana, zaharul, semintele de vanilie si ouale le-am mixat pana am obtinut o crema fina si spumoasa.Am scos de la frigider forma cu aluat si am turnat peste el crema fina. Am copt la foc mediu cam 40 min. Cand a inceput sa se umfle un pic, am scos de la cuptor si am lasat sa se raceasca putin.

Fructele le-am strecurat putin de zeama si le-am presarat apoi peste tarta.

Ciocolata topita cu smantana lichida, am turnat-o peste fructe, iar zeama lasata de la fructe am turnat-o peste tarta. Am obtinut astfel o combinatie frumoasa de culori.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul