Sfarama biscuitii. Amesteca-i cu untul topit. Unge o forma rotunda de prajitura cu unt si intinde biscuitii cu ajutorul unei spatule. Da tava la congelator pentru 15 minute. Pune 3/4 din cantitatea de afine intr-o craticioara cu 3 linguri de apa si cu 200 g zahar. Fierbe 2 minute, pana cand afinele incep sa plesneasca. Lasa deoparte sa se raceasca. Strecoara sucul intr-o tigaie mica si pastreaza fructele.
Pregateste umplutura. Mixeaza crema de branza cu frisca, mascarpone si cu restul de zahar. Pune afinele fierte in umplutura si amesteca usor pentru a obtine un efect marmorat. Toarna umplutura peste blatul de biscuiti, apoi pune totul la frigider pentru cel putin 4 ore, pana ce prajitura se va intari.
Intre timp, fierbe sucul de afine pana se ingroasa ca un sirop. Pune in acest sirop restul de afine si da deoparte sa se racoreasca. Cand prajitura este gata, transfera-o pe un platou si toarna afinele insiropate.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii