Cheesecake cu capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 g biscuiti,
  • 250g unt,
  • 2 linguri cacao.
  • Pentru crema:
  • 500 g branza de vaci proaspata(scoaca),
  • 500 ml frisca lichida,
  • 150 g zahar pudra,
  • 100 ml apa rece,
  • 100 ml lapte fierbinte,
  • 20 g gelatina,
  • 3 plicuri de zahar vanilat(sau o pastaie de vanilie)
  • Pentru decor:
  • capsuni proaspete,cubulete de mar si piersici(din borcan) ,
  • bombonele decorative

Mod de preparare

Mod de preparare:

Biscuiti se rup si se pun in blender.Se macina marunt si se adauga untul topit si cacaoa..Se amesteca bine.

Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili se aseaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept.Se lasa la rece timp de o jumatate de ora.Intre timp pregatim crema .

Pentru crema se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minte timp in care intr-un castron se blendareste branza pana este o pasta fina apoi adaugam zaharul pudra si cel vanilat.Mixam mai departe cu mixerul putin pana se leaga apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa.Gelatina dupa ce s-a umflat se pune in laptele fierbinte dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine(daca pui gelatina direct in laptele fierbinte nu isi mai face efectul).Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin.

Asamblare:

Peste stratul de biscuiti punem pe marginea formei caspuni taiate in doua in picioare, punem jumatate din crema de branza, nivelam, adaugam si un mar taiat cubulete si 2 piersici (din compot sunt ok) apoi adaugam cealalta jumatate de crema punem niste capsuni taiate marunt iar deasupra ornam cu 2 capsuni taiate subtiri sub forma de floare si bombonele decorative si apoi il punem la rece. Se tine la rece cateva ore bune.Apoi se detaseaza marginea de la forma si se serveste .Se taie cu un cutit ascutit si tinut putin in apa fierbinte asa se taie mai bine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise