Cheesecake cu ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • scortisoara (optional)
  • Crema alba:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10-15 g)
  • Crema de ciocolata:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de ness (1 lingurita)
  • 1 plic de gelatina (10-15 g)

Mod de preparare

Blatul:

Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca bine. Compozitia de biscuiti se pune intr-o forma de tort detasabila pe care o tapetam cu hartie de copt. Tava o dam la frigider pana pregatim cremele.

Crema alba:

Mascarponele il frecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Separat, batem frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam pe rand crema de mascarpone in frisca si mixam in continuare. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj.

Crema de ciocolata:

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si nessul amestecand cu telul pana se topeste ciocolata. Lasam ciocolata sa se racoreasca putin, apoi adaugam mascarponele pe care l-am frecat cu zaharul si amestecam energic cu telul pana se omogenizeaza bine ciocolata topita si mascarponele. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe pachet.

Scoatem tava din frigider, peste blatul de biscuiti adaugam crema alba, iar peste crema alba adauga crema de ciocolata. Dungile deasupra le-am facut cu furculita.

Cheesecake-ul il dam la frigider (peste noapte) pentru a se intari crema, apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise