autor:

alina

» » Dulciuri diverse

Cheesecake cu ciocolata

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iunie 2014

Ingrediente
Blat:, 400 g biscuiti digestivi, 100 g ciocolata amaruie, 50 ml frisca lichida, 50 g unt, scortisoara (optional), , Crema alba:, 250 g mascarpone (1 cutie), 200 ml frisca lichida, 50 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, 1 plic gelatina (10-15 g), , Crema de ciocolata:, 250 g mascarpone (1 cutie), 200 g ciocolata amaruie, 50 g zahar pudra, 100 ml frisca lichida, 1 plic de ness (1 lingurita), 1 plic de gelatina (10-15 g)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida si untul amestecand cu telul pana cand ciocolata se topeste si ingredientele se omogenizeaza bine. Ciocolata topita se pune peste biscuitii maruntiti si se amesteca bine. Compozitia de biscuiti se pune intr-o forma de tort detasabila pe care o tapetam cu hartie de copt. Tava o dam la frigider pana pregatim cremele.



Crema alba:

Mascarponele il frecam cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Separat, batem frisca lichida pana se intareste, apoi adaugam pe rand crema de mascarpone in frisca si mixam in continuare. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj.



Crema de ciocolata:

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si nessul amestecand cu telul pana se topeste ciocolata. Lasam ciocolata sa se racoreasca putin, apoi adaugam mascarponele pe care l-am frecat cu zaharul si amestecam energic cu telul pana se omogenizeaza bine ciocolata topita si mascarponele. La sfarsit adaugam gelatina preparata conform intructiunilor de pe pachet.



Scoatem tava din frigider, peste blatul de biscuiti adaugam crema alba, iar peste crema alba adauga crema de ciocolata. Dungile deasupra le-am facut cu furculita.

Cheesecake-ul il dam la frigider (peste noapte) pentru a se intari crema, apoi se poate servi.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata si cafea

Cheesecake cu ciocolata si cafea

Pentru umplutura, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem

38 voturi    26 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

In definitiv pe un blog culinar ori pe un site, mai poti pune o intrebare, te mai dumiresti, atragi

6 voturi    2 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorel Vio , 18 iunie 2014

    cand citesc de CACHE imi piere pofta.... daca-i spuneai prajitura cu branza ce era?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • scortisoara (optional)
  • Crema alba:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10-15 g)
  • Crema de ciocolata:
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 plic de ness (1 lingurita)
  • 1 plic de gelatina (10-15 g)

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu caise si iaurt