Ingrediente
Aluat, 200g unt, 200g zahar, 5 oua, 250g faina, 250ml lapte, 50g cacao, 30g cafea solubila, 1 plic praf de copt, 1 fiola esenta vanilie, Umplutura, 500g branza de vaci, 50g smantana grasa, 300g zahar, 150g faina, 4 oua, Coaja de lamaie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
38 voturi
Mod de preparare
Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu zaharul, pana-si dubleaza volumul, adaugam pe rand galbenusele, vanilia, laptele si albusurile. Faina o amestecam cu praful de copt, cacaua si nesul si o incorporam cu ingredientele lichide, ajutand-une de o paleta, amestecand usor de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt, golim ½ din aluat (eu nu am apreciat prea bine), peste el punem pasta de branza si deasupra acoperim cu restul de aluat.
Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 50’.
Cand s-a racit, ornam dupa preferinta. Eu l-am ornam cu finetti, nuca de cocos si bezele.
Pofta buna!
Ana Kozak , 08 octombrie 2014
si crema cum se prepara?vad ca are si faina,cum pui faina pur si simplu
Gabi Florentina , 03 septembrie 2014
30g de nes sau 30ml de nes?
Maria Petrescu , 11 aprilie 2014
O reteta foarte buna. NU am avut nes si am pus un espresso
Viorica Dieac , 25 februarie 2014
nu mi se pare prea dificil
Loredana Truca , 09 noiembrie 2013
Dulce.
Loredana Truca , 09 noiembrie 2013
Dulce.
Rainy Mitsch , 08 noiembrie 2013
Dulce.
Rainy Mitsch , 08 noiembrie 2013
Dulce.
Aura Risipitu , 08 noiembrie 2013
Dulce.
Loredana Truca , 08 noiembrie 2013
m-am decis sa-l gatesc in decembrie de ziua sotului meu! wish me luck! :)
Doinita Drilea , 06 octombrie 2013
super gustos pare !!
Simion Magda , 06 octombrie 2013
abia astept sa fac! yammy yammy...
Monica Harosa Monica , 06 octombrie 2013
cred ca ie foarte bun
Dragoi Valerica , 13 iulie 2013
Arata grozav de bine!
Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011
Cand mai faci aceasta prajitura minunata, sa ma anunti! Vin si eu la masa...doar pentru desert!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 martie 2011
Cat e de apetisant!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 martie 2011
Adriana, Raluka, Florina va multumesc si ma bucur ca va place si poate-l incercati si voi...astept impresii... Pupici.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 martie 2011
Gabi draga multumes pentru apreciere. Defapt nu este un tort ci o tarta inalta la care eu i-am dat un aspect de sarbatoare !!! dedicat pentru ziua noastra, a femeii... Pupici.
mia (Chef de cuisine) , 09 martie 2011
Foarte bine arata ......felicitari si cele ***** salvat...
Florina (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
Interesanta reteta. Am salvat-o. Felicitari!!!!!!!
raluka (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
Hmm...arata delicios si....cu muuulte calorii:).*****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
hmmm...ce bun e...salvat, trebuie sa fac si eu!*****
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 08 martie 2011
Felicitari ! ***** Sa fiu sincera , eu nu prea fac torturi , dar am salvat reteta , nu se stie poate o voi face.....stelute si felicitari