Cheesecake cu fructe

Biscuitii se farama si se amesteca cu untul topit.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu fructe

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr biscuiți pettit Beurre
  • 50 gr unt
  • Crema:
  • 400 gr brânza
  • 140 gr iaurt grecesc
  • 150 gr smântâna grasa
  • 5 linguri zahăr brut
  • 1 pliculeț și jumătate de gelatina
  • zeama de lămâie
  • 400 gr fructe congelate:
  • căpșuni, zmeura, afine, mure

Mod de preparare

Biscuiți se fărâma și se amesteca cu untul topit. Se asaza pereții detasabili pe un platou unde se pun biscuiți sfaramati și se nivelează. Se da la frigider.

Gelatina se hidratează conform instrucțiunilor, fructele se pun la foc mic cu 2 linguri de zahăr și 2 linguri zeama de lămâie, timp de 10-15 minute și se amesteca din când in când, după care se pun la scurs și se lasă sa se răcească. Se amesteca brânza cu zaharul (preferabil ar fii sa îl faceți pudra), iaurtul, smântâna și 2 linguri de zeama de lămâie, peste care se adaugă gelatina preparata. Amestecul se împarte in 3 castronele. Intr-unul se adaugă fructele, in altul zeama de la fructe, al treilea rămânând simplu. Peste biscuiții care au stat la frigider, se pune primul strat amestecul ce conține fructe, al doilea strat este cel simplu, iar ultimul cel cu zeama de la fructe. Se decorează după preferința. Se da la frigider minim 3 ore.

Tortul nu este foarte dulce, este ușor și răcoritor.

Eu am folosit pereții detasabili ai unei tavi cu diametrul 24 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise