Cheesecake cu fructe de padure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu fructe de padure

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat
  • - 250 gr faina
  • - 125 gr unt/margarina rece
  • - 125 gr zahar
  • - 3 galbenusuri
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 1 praf de sare
  • - 1 lingura rasa gris
  • Ingrediente pentru crema de branza
  • - 500 gr fructe de padure (congelate)
  • - 500 gr branza dulce/ricotta
  • - 200 gr crema de smantana/mascarpone
  • - 2 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 30 gr faina
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • - ½ lingurita rasa praf de copt
  • - 1 praf de sare

Mod de preparare

Amestecam faina, praful de copt si sarea, punem untul rece taiat cubulete mici si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul, framantam pana se incorporeaza si punem si galbenusurile batute putin cu furculita. Continuam sa framantam pana ce aluatul se modeleaza usor, il infasuram in folie alimentara si-l dam la frigider cel putin 30 minute.

In acest timp vom pregati umplutura. Mixam branza dulce cu crema de smantana si adaugam galbenusurile una cate una. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea, zaharul si zaharul vanilat. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet in compozitia de branza.

Scoatem aluatul de la rece, pudram bine masa de lucru cu faina si-l intindem, dupa care-l asezam cu grija intr-o tava tapetata cu unt si faina. Presaram gris, intindem o jumatate din crema de branza, presaram din nou putin gris (pentru a absoarbe sucul pe care-l lasa fructele), asezam uniform fructele de padure (pe care eu le-am lasat la decongelat putin) si in final intindem cealalta jumatate din crema de branza.

Dam la cuptorul preincalzit pana crema de branza se rumeneste pe margini, circa 30-40 minute. Inainte de a servi acest cheesecake delicious, il lasam sa se raceasca complet.

Pofta buna!

Inspiratie: Laura Adamache

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor