Ingrediente
Ingrediente pentru aluat, , -250 gr faina, -125 gr unt/margarina rece, -125 gr zahar, -3 galbenusuri, -1 lingurita praf de copt, -1 praf de sare, -1 lingura rasa gris, , Ingrediente pentru crema de branza, , -500 gr fructe de padure (congelate), -500 gr branza dulce/ricotta, -200 gr crema de smantana/mascarpone, -2 oua, -150 gr zahar, -30 gr faina, -2 pliculete zahar vanilat, -½ lingurita rasa praf de copt, -1 praf de sare
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
6 voturi
Mod de preparare
In acest timp vom pregati umplutura. Mixam branza dulce cu crema de smantana si adaugam galbenusurile una cate una. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si sarea, zaharul si zaharul vanilat. Separat batem albusurile spuma tare cu un strop de sare si incorporam incet in compozitia de branza.
Scoatem aluatul de la rece, pudram bine masa de lucru cu faina si-l intindem, dupa care-l asezam cu grija intr-o tava tapetata cu unt si faina. Presaram gris, intindem o jumatate din crema de branza, presaram din nou putin gris (pentru a absoarbe sucul pe care-l lasa fructele), asezam uniform fructele de padure (pe care eu le-am lasat la decongelat putin) si in final intindem cealalta jumatate din crema de branza.
Dam la cuptorul preincalzit pana crema de branza se rumeneste pe margini, circa 30-40 minute. Inainte de a servi acest cheesecake delicious, il lasam sa se raceasca complet.
Pofta buna!
Inspiratie: Laura Adamache
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2011
Delicios!
Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2011
Wow, ce bine arfata si ce pofta mi-ai facut!! Salvata si votata*****!